Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw: CHANEL showt de Fall-Winter 2023/24 Ready to Wear-collectie

Zien!

Hoewel de zomer in aantocht is, is CHANEL alweer bezig met het showen van hun Fall-Winter 2023/24 Ready to Wear-collectie. Enne, hoewel het zonnetje in Nederland nog volop schijnt, kijken we met deze collectie alweer uit naar de winterse temperaturen. Wauw!

Fall-Winter Ready to Wear-collectie

Hoezeer wij ook kunnen genieten van de zomer en de geweldige outfits die daarmee gepaard gaan, staat de herfst en de winter natuurlijk in het teken van gezelligheid, warmte en elegantie. Lekker voor de open haard zitten, uiteten in fancy restaurant en natuurlijk genieten van de sneeuw – áls het hier valt. We hoeven ons in ieder geval niet meer druk te maken over wat we dan aan gaan doen, want daar weten we het antwoord wel op: CHANEL.

In deze prachtige Fall-Winter Ready to Wear-collectie van niemand minder dan Virginie Viard staat de symbolische Camelia-bloem centraal. De Japanse goddess Nana Komatsu belichaamt als geen ander de zachte subtiliteit van de Camelia, waardoor Inez & Vinoodh de elegante looks op prachtige wijze vastleggen.

Elegant, classy en romantisch

Eén ding is in ieder geval zeker, het wordt een elegante, classy en romantische herfst en winter. Met veel zwarte en witte kleuren en een tikkeltje roze tinten, bloemen, fluffy elementen, bouclé stoffen en veel glitter en glamour worden de modellen op een prachtige wijze aangekleed. We love it!

Thema

Over het thema heeft Virginie het volgende te zeggen: "De Camelia is meer dan een thema. Het is de eeuwige code van het huis. Ik vind het vertrouwd en ik hou van de zachtheid en kracht." Virginie wilde dat deze nieuwe collectie delicaat en in beweging zou zijn, wat ze uit in asymmetrie waardoor er een sterke dynamiek is te zien. En met de tinten benadrukt ze de zachtaardigheid en de romantiek van de collectie.

"De 'vervaagde' kleuren, het schemerroze, de bewerkte stukken, de vleugjes uit de jaren 60 en 70, een Engelse vibe, het comfort en de authentieke materialen maken de collecties 'echter' en ook charmanter."

Bron & beeld: CHANEL