Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vacay time! Leuke bestemmingen voor jouw eerstvolgende zonvakantie

Van Mallorca tot aan de Griekse eilanden.

Heb jij je vakantie voor de komende zomermaanden al geboekt? Ondanks de stijgende prijzen, blijkt uit onderzoek dat Nederlandse huishoudens ook dit jaar massaal voor een vakantie in het buitenland kiezen. We vertellen je een aantal populaire bestemmingen.

Populaire bestemmingen

Onder meer eilanden als Mallorca en Tenerife zijn hierbij populair. Datzelfde geldt voor de Franse- en Spaanse kust. Bovenal wil men zich verzekeren van een vakantie met veel zon en aangenaam weer. Hoewel ook de Nederlandse zomers steeds warmer worden, is van een garantie op mooi weer geen sprake. In dit artikel vind je inspiratie voor de bestemming van jouw eerstvolgende zonvakantie. Het is afhankelijk van je invulling van de vakantie, relaxen of bijvoorbeeld actief bezig zijn, welke bestemming het beste bij je past.   

Overweeg een vakantie naar de Griekse eilanden  

Naast eilanden als Mallorca en Tenerife, doen ook de Griekse eilanden het goed bij Nederlandse gezinnen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een bestemming als Rhodos, Kreta of Kos. Het zijn Griekse eilanden die makkelijk te bereiken zijn vanuit Nederland. Daarbij hoeft een vakantie naar deze eilanden niet duur te zijn; ze zijn zelfs relatief goedkoop in vergelijking met andere bestemmingen in Zuid-Europa. Op Rhodos valt veel te beleven. Breng een bezoek aan Rhodos-stad, trek naar de plaats Lindos en maak een wandeling door de vlindervallei. Overigens heeft deze vallei officieel de Petaloudes vallei. Gek is de bijnaam van de vallei echter niet; het is het leefgebied van een groot aantal vlinders.   

Eilandhoppen rond de Cycladen en Sporaden  

Wil je verschillende Griekse eilanden bezoeken tijdens je vakantie? Overweeg in dat geval het eilandhoppen rond de Cycladen of Sporaden eens. Het is een hele leuke manier van het verkennen van eilanden als Mykonos, Paros en Naxos. Bij deze reizen hoef je zelf weinig meer te regelen. Naast de accommodaties op deze eilanden, worden ook de tickets voor de veerdiensten tussen de eilanden vooraf geboekt. Wil je geld besparen? In dat geval zou je zo’n reis tussen de diverse Griekse eilanden zelf kunnen regelen. Het eilandhoppen is niet alleen mogelijk rond de Cycladen en Sporaden; je zou zelf ook een reis langs verschillende Spaanse eilanden kunnen plannen.    

Vakantie in eigen land minder populair 

Zoals eerder genoemd heeft een groot aantal Nederlandse huishoudens dit jaar een vakantie buiten Nederland, maar binnen Europa geboekt. Dat is opvallend, daar een vakantie in eigen land de laatste jaren juist steeds populairder werd. Niet alleen het feit dat ook de Nederlandse zomers steeds warmer worden was een reden om in eigen land te blijven; ook is Nederland een heel divers land. Een bezoek aan Groningen of de Waddeneilanden biedt je een hele andere ervaring dan een vakantie in het zuiden van Limburg. Het relatief grote risico op regen blijkt anno 2023 echter reden genoeg om voor een buitenlandse bestemming te kiezen.   

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.