Donny Roelvink deelt belangrijke boodschap voor jeugd: ‘Het maakt me écht kwaad’

'De jeugd heeft geen respect meer'

Donny Roelvink heeft al voor veel hete vuren moeten gestaan. Zo werd er in 2022 teelbalkanker bij hem geconstateerd én had hij in datzelfde jaar een ernstig auto-ongeluk gehad. Inmiddels gaat het met de Roelvink-telg stukken beter, maar is het iets anders waar de 25-jarige mee zit. Op Instagram lucht hij zijn hart.

Video

Donny deelt op zijn Instagram-account dat hij moeite heeft met de jeugd van tegenwoordig. Zo vertelt hij dat hij het lastig vindt om zich te focussen op de positieve dingen in het leven. “Het doet oprecht zoveel pijn in mijn hart om te zien hoe erg de jonge generatie in een zwart gat terecht is gekomen”, doelend op de dodelijke steekpartij tijdens een festival in Amsterdam afgelopen Pinksterweekend en de dood van de Belgische Sanda Dia.

“We moeten er echt verandering in gaan brengen. Ik kijk naar die dingen en ik denk: de jeugd van tegenwoordig is zo compleet lost. Ze zijn zo ongelofelijk in de war”, gaat hij verder. “Zoals het er nu naar uitziet, voorspel ik niet veel goeds.”

Losgeslagen projectielen

De Roelvink-telg noemt de jeugd van tegenwoordig ‘een stel hersenloze, losgeslagen projectielen’, waar hij meteen benoemt dat hij er niet eens raar van opkijkt. Zo laat hij weten dat de jeugd ‘helemaal gek is geworden’ door alle prikkels, afleidingen en gemakzuchtige dingen in de wereld waarin we nu leven.

“De jeugd heeft geen respect meer. Geen ruggengraat meer, geen empathie meer, geen zelfbeheersing meer, geen mentale weerbaarheid. Ze hebben gewoon helemaal niks. (…) We moeten daar wat aan veranderen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Donny Roelvink (@donnyroelvink)

Kwaad

Aan het einde van zijn video benadrukt Donny dat ook de ouders van de jongeren een keer moeten gaan nadenken. “Ga eens een gesprek met je kind voeren. Kijk eens wat ‘ie doet op straat. (…) Dan zul je erachter komen dat je kind gewoon in de war is omdat ze alleen maar afgeleid zijn de hele dag en troep voorgeschoteld krijgt. Het maakt me écht kwaad”, aldus Donny.

Gelukkig kan hij steun verwachten van zijn volgers, die het helemaal met hem eens zijn. “Helemaal mee eens 👏”, reageert Demi de Boer. “AMEN!”, schrijft Monique Smit.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws