Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zineb Fallouk over nieuw seizoen Mocro Maffia: ‘Veel spanning en sensatie'

‘Áls Samira zou sterven, hoop ik dat het een spectaculaire dood wordt’

Premiere Mocro Maffia Tatta

Binnenkort is het zover en staat seizoen vijf van Mocro Maffia dan eindelijk op Videoland. Wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen? “Veel spanning en sensatie”, belooft actrice Zineb Fallouk die de rol van Samira speelt.

Seizoen vijf

Fans van Mocro Maffia kunnen niet wachten tot ze eindelijk het nieuwe seizoen van de serie kunnen kijken. De hitserie wordt elk seizoen weer enthousiast ontvangen, maar dat brengt ook wel spanning met zich mee. “We hebben er met z'n allen heel hard aan gewerkt. Dat de mensen het resultaat straks kunnen bekijken, is natuurlijk heel spannend”, vertelt Zineb aan Grazia.

2 juni is het zover en gaat seizoen vijf in première. Zineb mag helaas nog niet veel verklappen over de verhaallijn van het nieuwe seizoen, maar licht toch alvast een tipje van de sluier op. “Mocro Maffia zou Mocro Maffia niet zijn als er geen spanning en sensatie is. Dus dat kunnen de kijkers zeker weer verwachten. Ook hebben de regisseurs heel erg geïnvesteerd in menselijk gedrag. Je zal nu ook meer pijn zien en wat de gevolgen daarvan zijn. Dat vind ik een heel interessante ontwikkeling.”

Samira

In seizoen vier leerden we een heel andere kant van Samira kennen, maar wat kunnen we van dit personage verwachten in het nieuwe seizoen? “Dat Samira zo’n transformatie doormaakt, vind ik echt heel tof. En dat wordt doorgezet in seizoen vijf. Ik denk niet dat ze geen angst heeft, maar ze weet hoe ze met angst om moet gaan. Ze weet heel goed het onderscheid te maken wanneer ze in haar angst mag staan, maar ook wanneer ze in haar kracht moet staan."

Het personage Samira maakt in Mocro Maffia behoorlijk wat mee. Zo sprong ze een keer uit een rijdende auto, maar doet Zineb haar stunts eigenlijk allemaal zelf? "Nee, ik zou heel graag willen zeggen dat ik het zelf doe, maar dat is niet zo", lacht Zineb. "Ik doe de aanzet en de stuntdubbel – die daarvoor gestudeerd en getraind heeft – doet de rest. Het zou niet slim zijn als ik dat nu zonder training zou doen. Overigens sluit ik niet uit dat ik in de toekomst ook mijn eigen stuntscènes ga doen. Dat lijkt me heel tof. Ik ben vrij fit – als ik dat over mezelf mag zeggen – dus ik zou er heel graag aan werken om zelf mijn stunts te doen."

Of Zineb in een nieuw seizoen haar eigen stunts gaat doen, is nog even afwachten. Videoland heeft een zesde seizoen namelijk nog niet aangekondigd. Ook is het altijd nog even afwachten of alle personages het seizoen overleven. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een van de hoofdpersonages in Mocro Maffia het loodje legt. Toch maakt Zineb daar niet zo'n zorgen om. “Nee, ik ben daar niet zo snel bang voor. Maar als het gaat gebeuren hoop ik dat het een fantastische dood wordt. Ik hoop dat ze dan een spectaculaire dood tegemoet gaat.”

Mocro Maffia seizoen vijf is vanaf 2 juni te zien bij Videoland. 

Beeld: NL Beeld