Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Commitment issues? Zo ga je ermee om

Go for it!

Heb jij moeite om jezelf te binden aan iemand? Dan ben je vast en zeker niet de enige. Commitment issues zijn natuurlijk erg vervelend, maar je kunt er gelukkig wel wat aan doen. Er zijn namelijk een aantal manieren om commitment issues tegen te gaan.

Commitment issues

Iemand met commitment issues vindt het erg lastig om zichzelf te binden met een partner voor de lange termijn. Too bad, want deze persoon kapt meestal een mogelijke relatie af als het te heet onder hun voeten wordt.

Heb jij ook last van commitment issues? Dan komt het je vast en zeker bekend voor dat je een potentiële lover telkens op afstand houdt. Emotional commitment? Daar moet jij niet aan denken. En laat dat nou precies hetgeen zijn wat erg belangrijk is in een relatie.

Go for it

Ben jij er zat van dat je het telkens niet aandurft om in het diepe te springen met een mogelijke partner? We get that. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om afstand te nemen van je commitment issues, en niet van je lover. Allereerst is het belangrijk om er met je partner over te praten. Communicatie is key! Laat je partner weten waar je je wél fijn bij voelt, en waar juist niet bij. Zo weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.

Ook is het belangrijk om zelf eens initiatief te nemen, in plaats van je partner alle moeite te laten doen. Stuur jij eens als eerste een berichtje, of maak plannen om samen iets leuks te doen. Simple as that! Als jij zelf wat meer initiatief neemt, verkleint het de kans dat je afstand gaat nemen van je partner. En dat is wat je wil, toch?

Bron: NSMBL | Beeld: Gossip Girl