Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

7x de leukste dansfestivals van deze zomer

Het festivalseizoen is weer geopend!

In de zomer kun je bijna elk weekend losgaan op kleine en grote festivals. Wil jij naar een leuk feestje, maar weer jij even niet waar te beginnen? Wij zetten zes van de leukste festivals voor je op een rijtje. Zoek je festivaloutfit maar alvast uit en dansen maar!

Mysteryland

Mysteryland bestaat dertig(!)jaar en komt daarom met een jubileumeditie waar je U tegen zegt. Hardwell, Timmy Trumpet, James Hype, Olivier Heldens, Mau P, Frenna om maar enkele namen te noemen.

Er zijn dit jaar maar liefst twintig stages op het festival dat van 25 tot 27 augustus in Haarlemmermeer wordt gehouden. En naast los gaan op dansvloer kun je ook je rolschaatsen aantrekken tot de psychedelische kinderboerderij ontdekken.

Down the Rabbit Hole

Een van de dikste festivals (30 juni tot 2 juli) van het jaar met een killer line-up. Wat te denken van Fred Again.., Stromae, Paolo Nutini, Sofi Tukker? Stijf uitverkocht, maar hou Ticketmaster in de gaten voor kaartjes die worden doorverkocht.

Pleinvrees

Ooit ontstaan als een feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam tijdens Koninginnedag, maar intussen is Pleinvrees op het NDSM-terrein in Amsterdam het leukste en kleurrijkste deephousefestival van het land geworden. Dit jaar kun je los op onder andere Tinlicker, WhoMadeWho, Nora en klassiekers als Fritz Kalkbrenner en Mees Salomé.

Best Kept Secret

Muziek en cultuur gaan hand in hand bij Best Kept Secret. Op 9, 10 en 11 luister je in de Beekse Bergen o.a. naar Oscar and the Wolf, The Chemical Brothers, Arlo Parks en Christine and the Queens. Dat wordt in elk geval dansen met je schoen in het zand.

Free Your Mind

Het Free Your Mind-festival bestaat twintig jaar en dat wordt groots gevierd op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Headliners Paul Kalkbrenner en Reinier Zonneveld gaan er samen met onder meer Ben Klock b2b Marcel DettmannSven Väth en Enrico Sangiuliano alles aan doen om er wederom een spectaculaire editie van de maken. Het festival wordt al jaren op de historische grond van de Stadsblokken in Arnhem gevierd, zo ook dit jaar!

Vunzige Deuntjes

Het lijkt wel het festivalseizoen van de jubilea te zijn, want ook Vunzige Deuntjes heeft wat te vieren. Het festival bestaat tien jaar en dat wordt zaterdag 8 juli gevierd met een bijzondere halftime show! Tijdens deze show zullen Ronnie FlexBroederliefde en Poke een spectaculaire show geven vol verrassingen en speciale effecten. Daarnaast zullen er nog vele optredens zijn van onder anderen FrennaJonna FraserTabithaDJ Wef en treedt Bilal Wahib voor het eerst op met zijn live band Los Tigres.

Amsterdam Open Air

Alles kan en mag op Amsterdam Open Air (3 en 4 juni). Daarom zijn er nog meer muziek- stromen waar jij kunt van genieten. Op het hoofdpodium in het Gaasperpark spot je onder andere Goldband, Froukje en Claude en dans je ’s avonds op elektro tunes van Astra Club en Kilimanjaro. Maar je kunt ook feesten op Vunzige Deuntjes Soundsystem (hiphop), Fiesta Macumba (latin), Capsule (rave), house en keiharde techno.

Beeld: Free Your Mind, Abe Jonker, Kirsten van Santen, Remy Online