Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit zijn de populairste babynamen van dit moment

Staat jouw naam ertussen?

Loving mum hugging her adorable baby girl

Het uitkiezen van een naam voor je toekomstige kind is misschien wel één van de moeilijkste dingen om te doen. Er zijn zoveel opties dat er geen einde aan lijkt te komen. Ben jij dit jaar uitgerekend? Dan kan de voorpret al beginnen met het kiezen van een babynaam. Hiervoor kun je kijken in een babynamenboek, maar je kunt je ook laten inspireren door de babynamentrends voor dit jaar. We zetten ze op een rijtje!

Namen komen weer terug

Als we kijken naar de babynamen namen voor 2023, zijn ze vaak kort met een internationaal karakter. Toch lijkt het erop dat de oer-Hollandse namen ook weer terug zijn en voorspelt 24Baby.nl dat veel namen geïnspireerd zijn op bloemen, planten en de Bijbel. De volgende namen komen dit jaar vaak voor.

Top 10 meisjesnamen

 1. Mila
 2. Emma
 3. Julia
 4. Olivia
 5. Milou
 6. Nora
 7. Anna
 8. Zoë
 9. Sophie
 10. Saar

Top 10 jongensnamen

 1. Noah
 2. Lucas
 3. James
 4. Sem
 5. Daan
 6. Levi
 7. Luca
 8. Finn
 9. Adam
 10. Sam

Zoekopdracht

Uit de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google kunnen we ook een hoop namen vinden die populair gaan worden. Denk aan Daan, Mees en Joep voor jongensnamen, en Saar, Jet en Floor. Ook unisexnamen zijn populairder dan ooit, zoals Nowi, Benja, Rune of Marly. Kortom: genoeg keuze.

Let wel, uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die namen kiezen die veel voorkomen, juist spijt krijgen van hun keuze. Volgens onderzoek van Mumsnet heeft maar liefst achttien procent (uit meer dan duizend ondervraagden) spijt van de naam die ze hun kind hebben meegegeven. Aii...

Bron: Dingen voor Vrouwen, 24baby.nl | Beeld: Adobe Stock

Kids
 • Loving mum hugging her adorable baby girl