Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo kun je je haar het beste 's nachts dragen volgens een specialist

Zo voorkom je een bad hair day.

GIrl lying down in bed and sleeping

We worden allemaal weleens wakker om vervolgens in de spiegel te kijken en een enorme ravage op ons hoofd te zien. Heb jij nou regelmatig last van een bad hair day? Dan kan dat te maken hebben met of je je lokken los of vast hebt. Zo werkt een haarstijl namelijk het allerbeste om haarschade te voorkomen.

Veel wrijving

Veel mensen zullen hun haren losgooien wanneer ze naar bed gaan. Heerlijk, zeker als je het de hele dag in een staart of knot hebt gedragen. Presentator en professioneel haarspecialist Jonathan Van Ness stelt alleen dat dit niet het beste is voor je haar.

In een video op zijn YouTube-kaneel legt JVN uit waarom je dit beter niet kunt doen. Het kan namelijk voor veel schade aan je haar zorgen, want je lokken komen vaak onder je lichaam terecht. "Je wrijft je haar letterlijk acht uur per nacht tussen je schouders en kussenhoes. Elke nacht, de hele nacht. Dat is een derde van je leven." Van Ness herinnert zijn kijkers eraan dat je haar erg op stof lijkt. Je kunt dus wel visualiseren dat het slecht voor je haar is als het zo vaak langs je kussen wrijft.

Oplossing

De haarstylist raadt aan om je haar zoveel mogelijk bij je schouders vandaan te houden. "Wat voor soort haar je ook hebt, je kunt het het beste bovenop je hoofd samenbinden in een heel, heel, heel losse knot. Bind het niet strak naar achter, want dat kan voor schade rondom je haarlijn zorgen."

Gebruik overigens geen gewoon elastiekje, zeker niet een met een ijzerstukje, om een knot van je haar te maken. Dit kan ook weer zorgen voor schade. "Ik gebruik zelf een zijden scrunchie", vertelt Van Ness. Voor zijn type haar is dat voldoende. Vrouwen met krullen of kroeshaar kunnen ook een zijden slaaphaardoek gebruiken. "Wat we dus echt willen is de haarpunten weghouden van ons lichaam." Got it! 

Bron: Stylist, YouTube Jonathan Van Ness, Marie Claire | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • GIrl lying down in bed and sleeping