Bingen maar! Queen Charlotte staat nu op Netflix

Cancel al je plannen!

The wait is over! De langverwachte Bridgerton spin-off over Queen Charlotte staat sinds vandaag eindelijk op Netflix! Nog niet helemaal overtuigd van de serie? Wij zetten vijf redenen waarom Queen Charlotte: A Bridgerton Story een must-see is.

1. De verhaallijn

In de spin-off van Bridgerton gaan we terug in de tijd en volgen we het leven van de jonge koningin Charlotte. Van haar beginjaren en het ontstaan van Bridgerton tot haar ontmoeting en huwelijk met koning George III. Een romance die niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, maar ook zorgt voor de nodige verschuivingen en perikelen binnen de koninklijke society. Oeh, een hoop drama dus…

2. De cast

Gelukkig voor de fans keren bekende gezichten als Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Adjoa Andoh (Lady Danbury) en Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton) terug in hun vertrouwde rollen. Verwacht ook veel nieuw talent. De 21-jarige actrice India Ria Amarteifio, bekend van series als The Midwich Cuckoos en Sex Education, kruipt in de rol van de jonge Charlotte. Ook zien we hottie Sam Clemmett, die we kennen uit Harry Potter and the Cursed Child, als de jongere Brimsley.

3. Knappe koning

Een ander hoogtepunt is knapperd Corey Mylchreest, die de jonge koning George III speelt. De charismatische 25-jarige acteur speelde pas in enkele series als The Sandman en Elevator Pitch, dus we zijn benieuwd naar zijn acteerprestaties. Hoe het was om deze rol te spelen? “We kregen meteen te horen dat het goed zal aflopen. Het was dus een les dat we aanwezig moesten blijven in de schoonheid van elk moment. Briljant. Ik kon alles geven.”

4. Sisterhood

In de serie zien we ook de jongere versies van andere personages, zoals Lady Danbury, gespeeld door Arsema Thomas. Zij helpt queen Charlotte om haar plek te vinden in de maatschappij. We komen we er eindelijk achter hoe hun vriendschap is ontstaan en met de jaren floreerde. “Arsema vroeg me wat ik voelde bij Lady Danbury en hoe ik dacht dat ze door de wereld navigeerde”, zei Adjoa. Golda, de oorspronkelijke queen, gaf één tip mee: “Wees authentiek, de rol moet uit je eigen waarheden komen.”

5. Koninklijke kostuums

Ook in de spin-off is de kleding fabulous. Kostuumontwerpster Liz Poole, die ook de looks creëerde voor het eerste seizoen, werkte tien maanden lang aan de kostuums. Haar favorieten? “Voor Augusta, Lady Danbury en de jonge koningin Charlotte maakten we een paar banyans: zeventiende en achttiende-eeuwse ochtendjurken. Maar de meest spannende kostuums om aan te werken, waren de kroningsgewaden van de jonge George en Charlotte.” Verwacht verder prachtige ballonvormige jurken, gilets met sierlijke details en veel diamanten!

Tekst: Jill Waas | Beeld: Nick Wall (Netflix)

Laatste nieuws