Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Donny Roelvink: 'Je staat er geen seconde bij stil dat het jou ook kan overkomen'

De Roelvink-telg vertelt over zijn kankerdiagnose en ongeluk.

Nederlandse premiere Jungle Cruise

Het gaat inmiddels gelukkig weer stukken beter met Donny Roelvink. Bij de Roelvink-telg werd kortgeleden teelbalkanker vastgesteld en dat was flink schrikken. Aan LINDA.meiden vertelt hij over de nare ziekte en blikt hij ook terug op het heftige ongeluk dat hij heeft meegemaakt.

Diagnose

Halverwege december afgelopen jaar vertelde Donny Roelvink vanuit het ziekenhuisbed dat hij onder het mes moest vanwege de ziekte. “Na het horen van een positieve CT-scan uitslag (waar gelukkig geen verdere uitzaaiingen waren te zien) ben ik gelijk onder het mes gegaan”, schreef hij toen op Instagram.

De influencer schrok bij het horen van de diagnose destijds flink. "Ik ben een jonge jongen, in the prime of my life. Je hoort over mensen die op jonge leeftijd ernstig ziek worden, maar je staat er geen seconde bij stil dat het jou ook kan overkomen. Ik voelde me onsterfelijk", vertelt hij aan LINDA.meiden. "Vijf minuten later keek de echoscopiste bezorgd naar het scherm met daarop mijn echo. Ik ben geen dokter, maar ik zag allemaal dingen op dat scherm waarvan ik dacht: ziet er vreemd uit. Ik zag haar langzaam wegtrekken en zei: 'Dit is niet goed, hè.' Ze antwoordde: 'Het spijt me. Je hebt teelbalkanker.' Ik sloeg dicht.'"

Geen uitzaaiingen

Donny heeft toen meteen zijn vriendin gebeld. "Zij en mijn broer zijn naar me toe gereden en hebben aantekeningen gemaakt tijdens de artsgesprekken die direct volgden. Daarna ging ik met het nieuws naar mijn ouders. Had ik ze gebeld, dan had ik er zo goed als zeker een ambulance achteraan kunnen sturen; ze hadden vast een hartverzakking gekregen. Toen de CT-scan geen uitzaaiingen liet zien, kwamen mijn tranen. Pfff. Het is nog te redden. Kort daarna werd ik geopereerd en pas toen kwam het besef: ik heb kanker."

Inmiddels is Donny druk bezig om weer de oude te worden, maar hij kan nog altijd niet begrijpen dat hij – als enorme fitboy – de ziekte kreeg. "Ik ben een fitboy. Altijd bezig met mijn gezondheid, voeding, training. Het is een mentaal proces om het vertrouwen in mijn lichaam terug te krijgen."

Ongeluk

De kankerdiagnose kwam vorig jaar een paar maanden nadat de Roelvink-telg in het ziekenhuis lag door een ongeluk. Een Hummer was over hem heen gereden. "Ik weet alleen nog dat het licht uitging", zegt hij. "Dat ik een klap voelde. Ik ben face first op straat geklapt, de wielen van de auto deukten me in. Helemaal in puin lag ik. Pas in het ziekenhuis werd ik helder en dacht ik: what the fuck is hier gebeurd? Ik had dood kunnen zijn."

Bron: RTL Nieuws, LINDA.Meiden | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • 2021, July 26. Kinepolis, Leidschendam, the Netheralnds. Nederlandse premiere Jungle Cruise. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers