Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ho ho ho! Netflix kondigt nieuwe kerstserie aan

Kerstliefhebbers, opgelet!

Het is nog lang geen kerst. Sterker nog, we wachten eerst nog op het lekkere zomer weer, maar Netflix is nu al in de kerstsferen. De streamingdienst heeft namelijk laten weten dat ze bezig zijn met een nieuwe kerstserie.

Het verhaal

Ja, dat lees je goed! Netflix werkt aan de productie van de serie One Day in December, dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Josie Silver. Het boek – en dus ook de aanstaande serie – gaat over Laurie, die niet gelooft in liefde op het eerste gezicht. Ze is ervan overtuigd dat dat alleen in films bestaat. Maarre, dan ziet ze op een koude decemberdag een man zitten in een bus en is is ze er zeker van dat hij 'de ware' is. Helaas rijdt de bus weg en is Laurie's ware nergens meer de te bekennen. Totdat, ze hem weer op een kerstfeestje tegenkomt wanneer haar beste vriendin Sarah haar vriend aan haar voorstelt. Oh no...

Actrice

De hoofdrol van de serie wordt gespeeld door niemand minder dan Lucy Boynton, die onder meer speelde in de Queen-film Bohemian Rapsody. Andere acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de serie in ieder geval uit zo'n acht tot tien afleveringen zal bestaan.

Lucy Boynton (Brunopress)

Of we de kerstserie deze kerst al kunnen bingen? Dat lijkt helaas onwaarschijnlijk. Naar verwachting is de serie namelijk pas ergens in 2024 te zien. Nog even geduld, dus!

Andere serie

Het verhaal van de serie doet ons overigens een beetje denken aan een al bestaande kerstserie, namelijk Dash & Lily. Deze serie is een romantische komedieserie en speelt zich af in New York. Het draait allemaal om Dash, die in een bibliotheek een rood boekje vindt met de tekst: 'Do you dare…?' Via dit geheimzinnige boekje wisselen Dash en Lily vervolgens aantekeningen uit – hoe romantisch. Dash onthult dat hij geen liefhebber is van kerst, terwijl Lily hier juist zo gek op is. En dit zorgt uiteindelijk weer voor hilarische en vooral romantische momenten. Zetten we ook op ons lijstje!

Bron: Netflix vandaag | Beeld: NL Beeld, Dash & Lily