Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jeugdsentiment: eerste aflevering 'Hoe overleef ik... de podcast' morgen online

Yes!

Ze hebben ons – en menig oud-puber met ons – als geen ander door de puberteit heen geholpen: de verhalen over tiener Rosa in de Hoe overleef ik-boeken van Francine Oomen. Inmiddels is Rosa (net als wij) allang geen puber meer, maar dealt ze net als veel andere twintigers met thema’s als (af)studeren, mentale gezondheid, de woningmarkt en noem maar op. Reden genoeg voor... een podcast. En de eerste aflevering daarvan staat morgen online!

Met de billen bloot

In een TikTok-video deelt schrijfster Francine het leuke nieuws. "Het is zover! Het allereerste seizoen van Hoe overleef ik... de podcast is klaar. En vanaf 4 april gaat-ie online", vertelt ze enthousiast. We kunnen elke week een nieuwe aflevering verwachten, en hoewel de eerste morgen pas online komt, kunnen we wél alvast abonneren en luisteren naar de trailerFun!

@francineoomenhoi Hoe overleef ik… de podcast gaant 4 april online! Abonneren!#hoeoverleefik #francineoomen #hoidepodcast #hoeoverleefikvolwassenzijn #fyp##f#foryou#viral_video #hoeoverleefikzondersurvivaltips#generatiez#millennials@Masha#hoeoverleefikzondersurvivaltipsdley Braafhart @TITIA @NOOR @Bente @alleswatmijnvadernietmaglezen @Podimo NL ♬ origineel geluid - Francine

Francine verklapt ook vast wat over de inhoud van de podcastafleveringen. "Het zijn hele mooie gesprekken geworden. Ontroerend, eerlijk, met veel billen bloot-momenten – van beide kanten", aldus de schrijfster. "Dat laatste bedoel ik figuurlijk natuurlijk", voegt ze lachend toe.

Nieuw boek

Vorige zomer maakte Francine bekend dat ze, zeven jaar na de uitgave van het laatste boek in de Hoe overleef ik-reeks, een nieuw boek ging uitbrengen. Deze keer niet voor pubers, maar voor volwassenen. “Ik heb besloten om een nieuw Hoe overleef ik-boek te schrijven. Deze keer gaat het niet over Rosa in de puberteit, maar over Rosa en haar vrienden – en ook nieuwe vrienden natuurlijk – tussen de twintig en de dertig. Dat is de leeftijd die de Hoe overleef ik-lezers nu hebben, en dat is best wel een heel ingewikkelde periode”, vertelde Francine toen in een video op TikTok.

Podcast

Niet veel later maakte de schrijfster bekend dat het nieuwe boek niet alles was, maar ze als kers op de taart ook nog een podcast zou beginnen. We hebben bijna een jaar gewacht, maar the wait is finally over. Morgen kunnen we genieten van de eerste aflevering. We zijn zo benieuwd!

Bron: TikTok @francineoomenhoi, Grazia archief | Beeld: Hoe overleef ik