Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe organiseer je een babymoon voor je vriendin en haar partner?

Wees goed voorbereid met deze tips!

Een babymoon is een vakantie die toekomstige ouders plannen voordat hun baby geboren wordt. Het is namelijk hét moment om nog eventjes te kunnen ontspannen en samen qualitytime door te brengen, voordat de baby er is. Het organiseren van een dergelijke vakantie is natuurlijk erg leuk om te doen als vriendengroep. Wellicht kun je samen een mooi bedrag opbrengen om deze onvergetelijke trip te bekostigen! We geven je graag een aantal tips.

Bespreek de bestemming

De eerste stap bij het organiseren van een babymoon, is om de bestemming te bespreken met de twee aanstaande ouders. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met hun voorkeuren en beperkingen! Bespreek de afstand die ze willen afleggen, het type accommodatie waarin ze zouden willen verblijven en de activiteiten die ze willen doen. Waar sommigen het liefste gaan voor een ontspannen strandvakantie, geven andere de voorkeur aan een stedentrip. Zorg ervoor dat het vervoer naar de bestemming en terug naar huis goed geregeld is. Dit kan bijvoorbeeld een vlucht, treinreis of autorit zijn.

Kies een geschikte accommodatie

Een geschikte accommodatie is natuurlijk erg belangrijk om er alles uit te kunnen halen. Een goed bed is natuurlijk erg belangrijk voor een goede nachtrust (laat de aanstaande moeder een knuffel meenemen waarmee ze kan slapen, zodat deze alvast naar haar gaat ruiken – dat is fijn voor de baby als hij/zij er eenmaal is). Kies een accommodatie uit welke past bij de wensen en behoeften van het koppel. Dit kan bijvoorbeeld een villa met privézwembad zijn, een hotel met spelfaciliteiten of een appartement met uitzicht op de oceaan. Zorg ook dat er een tas met leuke cadeautjes meegaat op reis. Ze kunnen dan iedere dag een paar pakjes uitpakken, met daarin bijvoorbeeld mooie producten van Kidslabel en Engelpunt. Grotere cadeaus, zoals houten speelgoed, kun je beter bij hen thuis neerzetten als verrassing bij thuiskomst.

Plan ontspannende activiteiten

Een babymoon draait om ontspanning en qualitytime met elkaar doorbrengen. Plan activiteiten die bijdragen aan deze doelstelling. Denk aan heerlijke massages, spa-behandelingen, yogalessen of wandelingen in de natuur. Een romantisch etentje bij zonsondergang op het strand is ook altijd een goed idee. Zorg er wel voor dat de activiteiten niet te inspannend zijn voor de zwangere. Het moet wel leuk blijven voor allebei. Een mountainbike tocht is dus een minder goed idee. Vraag altijd aan de zwangere wat ze wel of niet denkt aan te kunnen voordat je überhaupt bepaalde dingen gaat boeken.

Boek een professionele fotoshoot

Huur een professionele fotograaf in om foto's te maken van de toekomstige ouders op hun vakantiebestemming. Dit kan bijvoorbeeld op het strand, bij een mooie bezienswaardigheid of gewoon in de accommodatie zelf zijn. Deze foto's kunnen een blijvende herinnering zijn aan de babymoon en aan de periode van het zwanger zijn. Deze foto's kunnen op een later moment groot worden afgedrukt en bijvoorbeeld in huis worden opgehangen. De digitale foto's kunnen indien gewenst op social media wordt gepost. Het is tenslotte iets om trots op te zijn, een groeiend gezin.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels