Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit zijn de leukste conceptstores in Groningen

Tijd voor een bezoekje aan Groningen!

In tegenstelling tot pop-up stores, draait het in conceptstores niet alleen om de verkoop van producten. De winkelervaring wordt beïnvloed door de inrichting en het assortiment, dat vaak aansluit op een thema of lifestyle. Het doel is dus om inspiratie op te doen. Als je in Groningen op zoek bent naar een leuke conceptstore dan hebben wij een aantal toffe suggesties voor je! 

Groningen fietsstad

Nergens ter wereld fietsen relatief gezien zoveel mensen als in Groningen. Maar liefst zestig procent van de verkeersdeelnemers verplaatst zich op de fiets. Je kunt als buitenstaander natuurlijk ook een fiets huren, maar gebruik maken van je auto abonnement is ook een goede optie. Je kunt je dan op een gemakkelijke manier door de gehele stad verplaatsen. 

Cultuur snuiven

Een dagje Groningen is natuurlijk niet compleet zonder een klein beetje cultuur snuiven. De Martinitoren is een van de bekendste bezienswaardigheden van Groningen. De toren is meer dan 500 jaar oud en staat op de Grote Markt. Je kunt de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. Een auto huren in Groningen is zo gedaan en je kunt daarna lekker door crossen langs alle leuke conceptstores! 

Lekker eten en drinken

Groningen heeft ook veel mooie parken en groene ruimtes, waaronder het Noorderplantsoen en het Stadspark. Dit zijn geweldige plekken om te ontspannen, te picknicken of te genieten van een gezellig wandeling. 

Als je van eten houdt, dan zit je in Groningen ook helemaal goed. Er zijn veel restaurants, cafés en bars om uit te kiezen, met veel lokale specialiteiten en internationale gerechten. Je kunt zelfs bij een heus Michelin-restaurant eten: NOOR (Theresiakapel, wijk Hoogkerk). Het restaurant ontving vorig jaar 1 ster. NOOR is een ‘kosmopolitisch en eigentijds restaurant in constante evolutie’. Sounds good, right? 

YAYA Concept store (Vismarkt 40, Groningen)

YAYA Concept store is gevestigd in een van de mooiste panden aan de Vismarkt en biedt mooie kleding van hoogwaardige stoffen, evenals leuke hebbedingetjes en interieuraccessoires. De ruime en lichte winkel is een lust voor het oog en alles wat je ziet, van de tafeltjes tot de krukjes in de kleedkamers, is te koop. Het is een winkel waar je gemakkelijk hebberig van kunt worden. 

BIEN (Oosterstraat 54, Groningen)

BIEN is een mode-, woon- en lifestylewinkel aan de Oosterstraat met een industriële uitstraling en een Scandinavisch tintje. De winkel biedt kleding en accessoires van Nederlandse en Scandinavische merken en is een inspirerende plek waar alles te koop is, van woonaccessoires tot kookboeken en bijzettafels tot kussens. 

Tim-Tom (Nieuwe Ebbingestraat 19, Groningen)

Tim-Tom heeft een Scandinavisch tintje. Je kunt er retro artikelen, kamerplanten en tweedehands design interieurstukken vinden. Van zeldzame platenspelers tot fijne artprints, je kunt het allemaal vinden bij Tim-Tom! 

KOKOTOKO (Oosterstraat 26, Groningen)

Wil je je steentje bijdragen aan een blije wereld? Vind je eerlijke lonen en gezonde werkomstandigheden in verre landen belangrijk, maar ook zeker wat dichter bij huis KOKOTOKO is the place to be. Ze werken met weinig tot geen voorraad, zodat het aanbod lekker uniek blijft! 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels