Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze tips kom je van dun en futloos haar af

Zo krijg je weer een volle bos haar.

Talking on the phone

Die volle bos met lokken die je altijd op tv-reclames ziet lijkt vaak onmogelijk om bij jouzelf te creëren, maar het kan wel echt! We got you. Met deze tips zorg je ervoor dat je haren sterk en gezond blijven en krijg je een volle bos!

Producten

Wanneer je je haar met de juiste producten wast en verzorgt, scheelt dat al een hele hoop. Op het moment dat je shampoo en conditioner gebruikt voor futloos haar, krijgt je haar ook wat het nodig heeft: meer volume. Breng alleen niet te veel conditioner aan. Daar wordt het juist futloos en vettig van, en dat is niet wat je nodig hebt.

Borstelen

Een tip die je waarschijnlijk al heel vaak hebt gehoord, maar waar je alsnog af en toe mee de fout in gaat. Je haar is op z’n kwetsbaarst als het nat is, dus borstel het alleen als het bijna of helemaal droog is. Probeer ook niet te hard je haar af te drogen en gebruik liever een katoenen handdoek. Dit voorkomt dat je haar afbreekt en dunner wordt.

Hitte

Heb je een feestje en wil je je haar krullen? Wees voorzichtig; door hitte breekt je haar snel af. Gebruik daarom altijd een heat protector spray en probeer niet te vaak de föhn, krul- of stijltang te gebruiken. Tip: föhn je haar op de koude stand.

Kapper

Veel mensen denken dat de sleutel tot lang haar ‘nooit naar de kapper gaan’ is. De grootste kans op haarbreuk heb je onderaan je haar, omdat je punten het oudst en het kwetsbaarst zijn. Het is dus juist de bedoeling dat je om de zoveel tijd je punten laat knippen, voordat je te veel gespleten punten krijgt en er nóg meer lengte af moet.

Wassen

Probeer je haar niet te vaak te wassen met shampoo. Veel wassen zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke oliën die je talgkliertjes aanmaken weg 'gestript' worden, waardoor je haar minder soepel en vol wordt. Het beste is dus om even door de zure appel heen te bijten en de natuur haar werk te laten doen. Beperk het aantal wasmomenten per week tot twee à maximaal drie keer, en fris je haar op de dagen dat je het niet wast op met een droogshampoo.

Bron: Elegance, Cosmopolitan | Beeld: iStock

Beauty
  • A young woman talking on the phone and drinking coffee outdoors.