Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Problem solved: zo blijven je krullen wél goed zitten

We delen en aantal tips!

Young Woman Looking At Herself In The Bathroom Mirror

Niets frustrerender dan ’s ochtend een halfuur bezig te zijn om je haar in de krul te krijgen, en ze al verdwenen zijn zodra je de deur uitstapt. Daarom: tips voor krullen die wél blijven zitten.

Tricks

Ook zo jaloers op het gemak waarmee sommige vrouwen krullen maken? En dan probeer jij het en... zakken ze bijna direct weer uit. Gelukkig zijn er slimme tricks die je kunt proberen om wel knappe krullen te krijgen die langer dan een halve dag blijven zitten. First things first: zoek een haar-bestie waarmee jij goed uit de voeten kunt. Om krullen te maken heb je natuurlijk allerlei handige gadgets die je kunnen helpen. Van rollers en papillotten (waarmee je zonder hitte krullen kunt maken) tot een föhnborstel (voor een grove slag), stijltang (wel even oefenen anders krijg je hoekige krullen), de airwrap (die krullen maakt door je haren aan te trekken met lucht) en uiteraard de krultang.

We focussen ons voor ’t gemak even op die laatste omdat je daar de mooiste krullen mee kunt maken. Welke gadget je ook gebruikt, het belangrijkste wat je kunt doen om te zorgen dat je krullen langer blijven zitten is preppen. Was je haar eerst, het liefst niet met een shampoo of conditioner die je haar zachter maakt. En doe er ook geen masker in, dit verzwaart je haar namelijk waardoor krullen eerder uitzakken. Zorg dat je lokken daarna handdoek droog zijn en breng een zoutspray of nog beter een volumemousse aan. Door de mousse maak je je haar stugger en geef je ze flink wat structuur. Wees niet te zuinig met die mousse, sterker nog gebruik flinke dotten. Breng de mouse eerst bovenop je haar aan en daarna in de lengtes, zodat het product overal in je haar wordt verdeeld.

Krultang

Föhn je haar daarna droog. Voelt je haar lekker stug? Hoera, dan heb je de perfecte krulbasis te pakken. Bedenk nu wat voor soort krul je wilt. Ga je voor bouncy waves, grove krullen of strakke krullen? Over het algemeen geldt: hoe dunner de pluk is die je om je krultang wikkelt, hoe fijner de krul. En hoe groter de pluk, hoe losser de krul. Neem in elk geval nooit een te dikke pluk, want dan krult alleen het haar dat direct op de krultang ligt en wordt verwarmd, en de buitenste laag niet waardoor de krul bijna direct uitzakt. Verdeel je lok dus altijd goed over de tang. Let ook op de diameter van de krultang die je gebruikt. Hoe langer je haar, hoe groter de diameter van je krultang moet zijn, zodat je je hele lok om de krultang kunt wikkelen. Verdeel je haar nu in secties en klem het haar dat je nog niet gaat krullen vast met een speldje of zet ’t vast in een los knotje.

Krul nu pluk voor pluk je haar. Sommige krultangen of -borstels hebben een cool shot. Heb je er een met die stand, gebruik ’m. Want juist die afkoeling zorgt ervoor dat een krul langer blijft zitten. Je kunt je krullen ook bovenop vastzetten met een speld of roller, en wachten tot ze afgekoeld zijn – of spray er alvast wat haarlak in, als je bijvoorbeeld lang bezig bent met je krullen. Nog een slimme tip voor als je vaak in de knoop raakt met het verdelen van je lokken? Doe je haar dan voor het krullen eerst in een staart. Verdeel je staart in vier tot vijf plukken, krul ze pluk voor pluk, en haal daarna je staart eruit. Et voilà: bouncy krullen overal. Spray daarna haarlak over je krullenbos voor een extra lange hold. Kam je lokken nu met je vingers door, zodat de krullen niet te ‘gemaakt’ zijn. Of kam ze zacht met een borstel door voor soft bouncy krullen. En nu, shinen maar!

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Beauty
  • Beautiful young woman looking at herself in a bathroom mirror in the morning.