Welke auto heeft een grote kofferbak?

Nooit meer geklungel met té veel spullen!

Even shoppen in Antwerpen of met je liefje op autovakantie naar Frankrijk? In beide gevallen is het wel zo prettig om over een auto te beschikken met een grote kofferbak. Daar kun je mooi al je (geshopte) spullen in kwijt.

BMW iX1

In je zoektocht naar een auto met grote kofferbak, kom je al gauw bij de BMW iX1 uit. In dit artikel lees je daar meer over én vertellen we je meer over kleine auto’s met een grote kofferbak en welke SUV met grote kofferbak je moet hebben.

Wat is een grote kofferbak precies?

Als eerst is het goed om te weten wat een grote kofferbak precies is. De kans is namelijk aanwezig dat je niet zoveel verstand hebt van (het interieur van) auto’s, maar dat je wel heel graag in een auto met ruime kofferbak wil rijden. Een beetje een grote kofferbak is een bak waarin je minstens rond de 600 liter aan bagage kunt meesjouwen. Met de mogelijkheid om ook nog eens de achterbak neer te klappen, profiteer je altijd van nog meer ruimte in je kofferbak. Denk aan 1.500 tot 2.000 liter (zo’n 15 koffers!). Daarin passen heel veel tasjes van Zara, Monki en je andere favoriete winkels.

Wil je rijden in een auto met een grote kofferbak dan kom je al gauw uit bij een grotere auto, zoals de BMW iX1. Deze wagen beschikt over een grote kofferbak die verlicht is én meerdere opbergmogelijkheden heeft. De bodem is opklapbaar zodat je over nóg meer ruimte beschikt om spullen in op te bergen. Dat is ideaal voor vakantie, maar ook voor een weekendje weg, middagje shoppen of even boodschappen doen. Dit kun je dus gerust een auto met grote kofferbak noemen.

Welke kleine auto heeft een grote kofferbak?

Maar: wil je liever niet in een grote auto rijden of is je budget wat kleiner? Ook dan kun je nog steeds over een auto beschikken die weliswaar wat kleiner is, maar wel een grote kofferbak heeft. Een kleine auto met grote kofferbak van de BMW-dealer, is bijvoorbeeld de BMW 2-serie met 470 liter aan ruimte. Er zijn natuurlijk nog veel kleinere auto’s beschikbaar, maar daarvoor ben je bij de BMW-dealer niet aan het juiste adres. Andere kleine auto’s met grote kofferbak zijn onder andere:

  • De Skoda Scala met 467 liter en uitgeklapt 1.410 liter aan bagageruimte. De Skoda Scala is een betrouwbare auto die in verhouding redelijk compact is, maar net als de BMW 2-serie aan de ruime kant uitvallen.
  • De Volkswagen Golf met 380 liter en uitgeklapt 1.270 liter aan laadruimte. De Volkswagen Golf blijft een geliefde auto door het hoge rijcomfort. De auto beschikt daarnaast over genoeg ruimte om koffers, tassen en andere spullen in mee te nemen.
  • De Ford Puma met 456 liter en uitgeklapt 1.216 liter aan bagageruimte. De grootste reden dat deze auto over een grote kofferbak beschikt is omdat er een zogenaamde MegaBox aanwezig is. Dat is een extra ruimte onder de laadvloer waar je nóg meer bagage kwijt kunt. Ideaal!
  • Volkswagen Polo met 355 liter en uitgeklapt 1.125 liter aan bagageruimte. Hoewel de Volkswagen Polo écht geen grote auto is, blijft het een geliefde wagen onder veel Nederlanders. Je kunt er eenvoudig mee manoeuvreren in een stad of op de snelweg terwijl je wel lekker veel spullen mee kunt nemen.

Welke SUV heeft een grote kofferbak?

Heb je juist zin om rond te rijden in een grote, opvallende auto? Dan is een SUV met grote kofferbak misschien wel wat voor jou. De SUV neemt al jaren toe in populariteit en dat is niet voor niets het geval. De grootste reden hiervoor? De ruimte. Je kunt vaak met wel vijf tot zeven personen én hun bagage in een SUV zitten. Moet je je voorstellen hoeveel kofferbakruimte je hebt wanneer je de achterbanken allemaal neerklapt? Daar kun je wel even een bezoekje mee brengen aan een grote meubelgigant! Wil je voor een SUV met grote kofferbak gaan, dan heb je ruim de keuze.

Zo heeft de BMW X7 SUV een kofferbak van 750 liter! Andere SUV’s met grote kofferbak die de moeite waard zijn om eens te bekijken voor je volgende shoptripje of vakantie zijn onder andere:

  • Tesla Model X met maar liefst 2.180 liter aan bagageruimte. Wow.
  • Land Rover Discovery met 1.260 liter: een moderne, luxe en ruime SUV.
  • Audi Q7 met 890 liter: een imposante SUV met veel ruimte en comfort.
  • Peugeot 5008 met 780 liter: grote auto met zeven zitplaatsen.

Benieuwd welke auto met grote kofferbak bij jou past? Bezoek dan eens de plaatselijke BMW-dealer en kijk je ogen uit!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Unsplash, Jon Koop

Laatste nieuws