Oh no: Gwyneth Paltrow ligt onder vuur

Na het delen van haar eetdagboek krijgt de actrice een storm van kritiek over zich heen.

Fans zijn niet zo blij met een video van Gwyneth Paltrow. Op TikTok gaat een video rond waarin de actrice deelt wat ze op een dag eet. En je raadt het al: dat is bar weinig. Gwyneth ligt op social media dan ook zwaar onder vuur door fans die vinden dat het filmpje onverantwoord is en bijdraagt aan ‘het verheerlijken van eetstoornissen‘.

Bijzondere eetgewoontes

In het filmpje wordt Gwyneth geïnterviewd door Dear Media over haar eetgewoontes. “Ik eet altijd heel vroeg op de avond, ik doe aan intermittent fasting”, zegt de actrice in de video. “Ik eet meestal iets rond 12 uur ’s middags en in de ochtend neem ik dan iets dat ervoor zorgt dat mijn bloeddruk niet op tilt slaat. Dus meestal drink ik dan koffie. En als lunch heb ik het liefst soep. Op de meeste dagen neem ik bone broth-bouillon.”

Boullion en groenten

En dan ’s avonds op de bank ploffen met een flink bord pasta, zou je denken. Nou, niet volgens het strenge regime van Gwyneth. “Ik probeer ook elke dag een uur te bewegen. Dus ik ga wandelen of ik doe aan pilates. Daarna doe ik aan dry-brushing en ga ik een half uur in de sauna. En als het dan avond is, dan probeer ik volgens het Paleo-dieet te eten. Dus dan eet ik heel veel groenten.”

Geschokte reacties

Echt populair maakt de actrice zich met deze uitspraken niet, want op TikTok regent het reacties van fans die op z’n zachts gezegd aardig geshockt zijn. “Is het hip om je uit te hongeren?”, vraagt iemand zich in de comments af. Een ander valt haar sarcastisch bij: “Ik neem elke dag twee happen lucht in en dan voel ik mij hartstikke vol de rest van de dag.”

Veel andere TikTokkers maken zich zorgen om de mogelijke gevolgen het beeld dat Gwyneth neerzet. Veel jonge meiden zouden de actrice zien als een rolmodel – en tja, als je grote voorbeeld de hele dag teert op een boullion en een wortel, dan ga je je toch afvragen of je jouw voedingspatroon niet eens moet aanpassen. En juist dat kan eetstoornissen als anorexia voeden. Niet zo slim, Gwyneth!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws