Grazia tipt: deze 7 festivals mag je niet missen

Van Vunzige Deuntjes tot Free Your Mind.

Nu het voorjaar dichterbij komt, zien we steeds meer festivalaankondigingen voorbijkomen. In de lente en zomer kun je straks bijna elk weekend losgaan op kleine en grote feestjes. Weet jij even niet waar te beginnen? Wij zetten zeven van de leukste festivals voor je op een rijtje. Zoek je festivaloutfit maar alvast uit en dansen maar!

THE END

Het populaire immersive festival THE END uit Parijs komt binnenkort voor het eerst naar Nederland. Tijdens THE END waan je je in 2050 en het einde der tijden in zicht is. Tijdens het festival vier je je laatste avond op de planet op de vetste beats van (inter)nationale DJ’s en performers, denk aan La Fuenta, Benny Rodriguez, Catz N Dogz en Xenia. Ook geniet je tijdens THE END van luxe drankjes en heerlijke gerechten. De dresscode past bovendien helemaal bij het thema: space/apocalyptisch.

Wanneer: 18 maart 2023 van 21.00 – 6.00 uur
Waar: Hemkade, Zaandam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The End Amsterdam (@theendnetherlands)

Audio Obscura X Black Coffee

Audio Obscura is dit jaar tien jaar en viert dit op een speciale locatie. Zo wordt het event dit jaar voor het eerst niet in Amsterdam gehouden, maar in Rotterdam. De Rotterdamse Van Nelle Fabriek wordt helemaal omgetoverd en biedt een podium aan niemand minder dan de Grammy Award winning artist Black Coffee. Die voor het eerst sinds 2021 weer in Nederland optreedt. Als dat geen bijzondere dag wordt, weten wij het ook niet meer.

Wanneer: zaterdag 15 april van 22.00 uur tot 6.00 uur
Waar: Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Free Your Mind

Het Free Your Mind-festival bestaat twintig jaar en dat wordt groots gevierd. Headliners Paul Kalkbrenner en Reinier Zonneveld gaan er samen met onder meer Ben Klock b2b Marcel Dettmann, Sven Väth en Enrico Sangiuliano alles aan doen om er wederom een spectaculaire editie van de maken. Het festival wordt al jaren op de historische grond van de Stadsblokken in Arnhem gevierd, zo ook dit jaar!

Wanneer: zaterdag 3 en zondag 4 juni vanaf 13.00 uur
Waar: Stadsblokken, Arnhem

Vunzige Deuntjes

Het lijkt wel het festivalseizoen van de jubilea te zijn, want ook Vunzige Deuntjes heeft wat te vieren. Het festival bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een bijzondere halftime show! Tijdens deze show zullen Ronnie Flex, Broederliefde en Poke een spectaculaire show geven vol verrassingen en speciale effecten. Daarnaast zullen er nog vele optredens zijn van onder anderen Frenna, Jonna Fraser, Tabitha, DJ Wef en treedt Bilal Wahib voor het eerst op met zijn live band Los Tigres. Bekijk de volledige line-up hier.

Wanneer: zaterdag 8 juli van 12.00 uur tot 23.00 uur
Waar: Amsterdamse Bos, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vunzige Deuntjes (@vunzigedeuntjes)

Pal Mundo

Latin-festival Pal Mundo heeft er ook dit jaar weer alles aan gedaan om er een fantastisch festival van te maken. Zo treden onder meer Latin-artiesten Ozuna, Elvis Crespo en Jowell & Randy op. Maar dat is nog niet alles! Zo zullen ook een aantal hip-hopartiesten optreden tijdens het festival onder wie Jonna Fraser, Bokoesam en Gio & Keizer. Dat wordt gegarandeerd een feestje!

Wanneer: zaterdag 15 juli 2023 van 12.00 uur tot 23.00 uur
Waar: Zuiderpark, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pal Mundo (@palmundoworld)

Karren Maar

Technokoning Reinier Zonneveld kondigde onlangs zijn gloednieuwe, eigen festival Karren Maar aan. Dit festival vindt plaats in de historische Stadsblokken van Arnhem en zal er eentje zijn voor in de boeken. Reinier zal het publiek namelijk urenlang vermaken met zijn kenmerkende en snoeiharde bats om zo een persoonlijk record te verbreken. En daarmee wil Reinier ook een gooi doen om het wereldrecord van de langste live set op zijn naam te schrijven van elf uur en elf minuten. Dat belooft veel goeds!

Wanneer: zaterdag 5 augustus van 13.00 – 00.00 uur
Waar: Stadsblokken, Arnhem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reinier Zonneveld (@reinierzonneveld)

STRAF_WERK

De organisatie van STRAF_WERK pakt dit jaar groots uit en dat betekent dat het festival een line-up heeft om u tegen te zeggen. Verwacht dan ook spectaculaire optredens van (lokaal) opkomende artiesten en internationale namen als Loco Dice, Fideles en Luuk van Dijk!

Wanneer: 19 augustus van 12.00 uur – 12.00 uur
Waar: Havenpark Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SW (@straf_werk)

Ook zijn er nog veel meer andere festivals die deze zomer het bezoeken waard zijn. Wat dacht je van Defqon.1 Weekend FestivalAwakenings Summer Festival of Mysteryland? Kortom: je hoeft je deze zomer niet te vervelen.

Headerbeeld: Vunzige Deuntjes

Laatste nieuws