Wow: het maken van deze Oscar-jurk kostte 1000 manuren

Maar dan heb je ook wat!

Afgelopen weekend vonden de Oscars weer plaats. Voor de red carpet van de meest prestigieuze filmprijzen van Hollywood trokken de sterren natuurlijk alles uit de kast. Zo droeg actrice Ana de Armas een héél bijzondere jurk, waar maar liefst duizend uur aan is gewerkt. Say what? 

Outfits

De Oscars draaien natuurlijk om de felbegeerde beeldjes die iedereen in de filmwereld wil winnen. Maar to be honest, de red carpet is minstens zo interessant. We zijn elk jaar weer benieuwd welke outfits de sterren dragen. De ene jurk is nog mooier dan de andere, en eigenlijk zijn ze helemaal niet met elkaar te vergelijken. Actrice Ana de Armas had voor de gelegenheid een prachtige jurk van Louis Vuitton aan, waar een heleboel werk in heeft gezeten.

Duizend uur

We moeten zeggen: de jurk van Ana is echt stunning! En dat mag ook wel, wat er is maar liefst duizend uur over gedaan om ‘m te maken. Zo is de jurk van boven tot onder bezaaid met steentjes, die er allemaal met de hand opgezet zijn. De bovenkant van de jurk heeft iets weg van de typische Marilyn Monroe-jurken – en dat is niet geheel toevallig. Ana speelt namelijk de hoofdrol in Blonde, een film over haar leven. Een mooie ode!

Beeld: NL Beeld 

Winnaars

Zondagnacht werden in het Dolby Theatre in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Everything Everywhere All at Once was de grote winnaar en werd beloond met zeven Academy Awards. Verder schreef Michalle Yeoh geschiedenis door als eerste actrice van Aziatische afkomst de prijs voor beste actrice te winnen. Het beeldje voor beste acteur ging naar Brendan Fraser, voor zijn rol in The Whale.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws