Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor komend weekend

Je hoeft je zeker niet te vervelen!

Het is bijna weekend en dus maken we weer plannen voor de zaterdag en zondag. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? Wij tippen je een paar leuke to do’s. Komen ze: 

Bezoek Fabrique des Lumières

Vanaf 10 maart wordt de Fabrique des Lumières verlicht door de werken van kunstenaar Salvador Dalí en architect Antoni Gaudí. In de expositie The Endless Enigma komen de surrealistische werken van Dalí tot leven op het ritme van de muziek van Pink Floyd. In het tweede deel van de tentoonstelling Architect of the Imaginary zie je levensgrote beelden van het werk van Gaudí. 

Waar: 

Pazzanistraat 37

Amsterdam

Wanneer: 

Vanaf 10 maart

Ga lunchen bij ParkZuid

Op naar het Amsterdamse Vondelpark, want daar heeft een fijne hotspot de deuren geopend. In het voormalig FilmMuseum vind je nu ParkZuid, een plek waar je heerlijk kan ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Ja, als je hier gaat zitten hoef en wil je voorlopig niet meer weg. En schijnt het zonnetje? Dan geniet je van al het lekkers dat ParkZuid te bieden heeft op het terras. Win-win!

Waar:

Vondelpark 3

Amsterdam

Wanneer:

Zondag - donderdag: 10.00 - 18.00 uur (keuken sluit om 17.00 uur)

Vrijdag - zaterdag: 10.00 - 19.00 uur (keuken sluit om 18.00 uur)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Parkzuid (@parkzuid)

Bezoek Eveningside

Galerie Reflex Amsterdam toont vanaf 11 maart een eerste solo-expositie van de Amerikaanse fotograaf Gregory Crewdson. In de expositie Eveningside toont de fotograaf zijn nieuwste werk. Gregory staat internationaal bekend om zijn cinematografische stijl met intrigerende foto’s. Dat belooft veel goeds!

Waar:

Reflex Amsterdam

Weteringschans 79A

Amsterdam

Wanneer:

Vanaf 11 maart tot en met 6 mei

 

Ga naar de Faassen Fashion Show

Niemand minder dan de Amsterdamse tekenaar Paul Faassen opent vrijdag 10 maart zijn solo-expositie Faassen Fashion Show. Paul tekende de laatste jaren veel over de relatie tussen het menselijke en dieren: De scheidslijn tussen die twee wordt met ieder wetenschappelijk onderzoek dunner, maar een groot verschil blijft: mode! Als enige in het dierenrijk hullen wij ons dagelijks in een ander lapje, wisselen voor iedere gelegenheid van outfit en kopen per seizoen nieuwe stukken. Deze tekeningen + een aantal van zijn nieuwe vogel aquarellen: The Fashion Birds kun je binnenkort bewonderen in de I Love Illustration Gallery. 

Waar:

I Love Illustration Gallery (De Hallen Amsterdam)

Hannie Dankbaarpassage 5

Amsterdam

Wanneer:

10 maart - 15 april

Kijktips

Heb je juist zin in een chill middagje of avondje op de bank? Vermaak je dan met een paar nieuwe titels op streamingdiensten. Zo staat de satirische horrorfilm Bodies Bodies Bodies van niemand minder dan Halina Reijn sinds kort op Netflix, en staat ook seizoen zes van Outlander nu op deze streamingdienst. Liefhebbers van Married At First Sight USA kunnen hun hart ophalen, want seizoen 16 staat nu op Videoland. Veel kijkplezier! 

Beeld: Fabrique des Lumières