Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Een opgeruimd huis: zo doe je het

Een aantal handige tips!

Een opgeruimd huis is niet alleen aangenamer om in te wonen, het zorgt ook voor rust in je hoofd. Het opruimen van je huis kan echter een uitdaging zijn, vooral wanneer je een druk leven leidt en niet veel tijd hebt om te poetsen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het proces makkelijker en sneller te maken.

Maak een ochtendroutine

Het opmaken van je bed is de eerste stap naar een opgeruimd huis. Het is belangrijk om dit elke ochtend te doen, zodat je al op de goede voet begint. Daarna is het belangrijk om de kleding op te ruimen die niet op hun plek ligt. Leg de kleding in de was of hang ze op in de kast. Zorg voor een nette badkamer door de vuile was in de mand te doen en door te vegen en te dweilen. Als je daar klaar mee bent, is het tijd om de overige kamers ook goed op te ruimen. Leg speelgoed op zijn plek, zet boeken terug op de plank en zorg dat alles netjes opgeruimd is.

Berg je spullen op

Je moet je spullen ook wel ergens kwijt kunnen, kasten zijn hier veel voorkomende voorbeelden van. Maar er zijn veel verschillende opbergmogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van je ruimtebehoefte en persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld, onderbed-opbergers zijn een geweldige manier om ruimte te besparen, terwijl hangende opbergers perfect zijn voor kleinere items zoals sokken en ondergoed. 

Opbergdozen zijn ook een uitstekende keuze voor kleding, speelgoed en andere spullen die niet regelmatig gebruikt worden. Toch blijft de eenvoudigste optie een kast, deze neemt echter wel veel plaats in in je ruimte. Het is dan ook zaak dat je deze kast laat passen in je kamer. Met Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin kun je deze kast, of een andere opbergmogelijkheid, een mooie lak geven en zo laten passen bij de rest van je kamer.

Maak een takenlijst

Om slim te werk te gaan bij het opruimen van je huis, is het belangrijk om systemen en routines te creëren. Maak bijvoorbeeld een lijst van de taken die je elke dag moet uitvoeren en hou je daaraan. Zorg ook voor een vaste plek voor elke item, zodat je altijd weet waar het moet worden opgeborgen. Probeer elke dag een kleine hoeveelheid tijd te reserveren voor opruimen, in plaats van alles in één keer aan te pakken.

Het opruimen van je huis is niet altijd makkelijk, maar het is wel belangrijk om een opgeruimd en georganiseerd huis te hebben. Door de basis van het opruimen te volgen, opbergmogelijkheden te gebruiken en slim te werk te gaan, kun je een aangenaam en geordend huis creëren. Het hoeft niet veel tijd te kosten, maar het resultaat is het waard.

Onthoud dat een opgeruimd huis niet alleen fijn is om in te wonen, maar het helpt ook om de rust in je hoofd te bewaren. Door een routine te creëren en de taken elke dag uit te voeren, wordt het opruimen van je huis een automatisme en blijft je huis altijd opgeruimd.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels