Niet zo’n fan van spraakmemo’s? WhatsApp komt met deze nieuwe functie

Dit wil je weten.

Wie herkent het niet: je zit in de trein of op het werk en ontvangt een belangrijke spraakmemo, maar je kunt deze niet beluisteren omdat je geen oortjes bij de hand hebt. Natuurlijk wil je niet dat iedereen mee kan luisteren, maar hoe los je dit op? Don’t worry, we’ve got you covered.

Spraakmemo’s

Bellen is passé en spraakmemo’s zijn hot en happening. Met name bij millennials is deze functie erg in trek. Even snel je besties updaten na die ene date of vertellen hoe het feestje van de vorige avond is verlopen: we doen het graag in een voicememo. Het scheelt je flink wat typewerk, kost minder energie dan bellen en je verhaal komt beter over. Oké soms dan, want we kennen allemaal die vriendin die een tikkeltje te ver gaat met haar ellenlange berichten. Helaas wordt de voicememo-functie niet door iedereen gewaardeerd. Sterker nog: uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die voicememo’s versturen irritant zijn.

Nieuwe functie

Het lijkt erop dat WhatsApp onze frustraties aanvoelt, want in de nieuwe versie voor iPhone zijn ze bezig met een functie die spraakberichten automatisch laat transcriberen. Dat werkt dus zo: de app zet de ingesproken woorden om in letters. Vervolgens kun je het gehele audiofragment teruglezen in WhatsApp. En handig voor die ene vriendin die constant – geheel onnodig – Engelse woorden gebruikt: de testversie schijnt een functie te hebben met meerdere taalpakketten. Helaas is het nog niet bekend of de functie er permanent gaat komen, want hij wordt nu nog getest. Wij hopen alvast héél erg van wel, want dan hoeven we ons voortaan geen zorgen meer te maken over andere mensen die kunnen meegenieten met de ‘eerste wereld problemen’ van onze vriendinnen

Bron: Vriendin | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws