Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nieuwe outfit gekocht? Vergeet dit dan niet te doen voor je 'm aantrekt

Good to know!

Street Style At Patou Fall Winter 2023 Show

Wanneer we een leuke nieuwe look hebben gescoord willen we deze het liefst meteen al aantrekken. Vaak doen mensen dit zonder deze nieuwe kleren eerst te wassen. En daar gaat het mis. Je moet nieuwe kleding namelijk altijd wassen voordat je het aantrekt. Waarom? Wij leggen het je uit.

Bacteriën

Sommige mensen gaan ervan uit dat kleding die in de winkel hangt schoon is. En dat is natuurlijk begrijpelijk, maar zeker niet altijd waar. Er hangen namelijk ook kledingstukken tussen die anderen voor jou al eens hebben gepast. Het kan dus zomaar zijn dat die ene leuke trui al is gepast door heel veel mensen. Niet zo'n fijne gedachte, toch? Daarnaast komt het kledingstuk ook nog eens in contact met huidschilfers en lichaamsvocht. Hm, niet zo hygiënisch dus!

Philip Tierno, hoogleraar aan de New York University, ontdekte zelfs dat het passen van kleding heel erg veel viezigheid achterlaat. Tijdens een onderzoek onder een microscoop heeft hij verschillende bacteriën en ziektekiemen ontdekt. Ai! Wel laat hij weten dat er een kleine kans is dat je daar ziek van wordt, maar het is altijd frisser om je kledingstuk eerst te wassen voordat je het gaat dragen.

Chemische stoffen

Daarnaast heeft het ook te maken met hoe kleding wordt geproduceerd. Zo wordt veel kleding geverfd, gereinigd en met heel veel verschillende chemische middelen gereinigd. Natuurlijk wordt dit allemaal met een goede reden gedaan. Zo zorgt dit proces ervoor dat schimmels wegblijven en de stoffen soepel en zacht blijven. Wel kunnen deze chemische middelen giftig zijn, en soms zelfs kankerverwekkend. Ook niet bepaald een fijne gedachte als je het ons vraagt. Dit is dan ook zeker een reden om je kleding vooraf te wassen, zodat de stofjes die dit kunnen veroorzaken worden verwijderd. Vergeet dus nooit meer om je nieuwe kleding eerst te wassen voor je het aantrekt!

Bron: MAX Vandaag, Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld

Fashion
  • Street style, Terriblement M arriving at Patou Fall Winter 2023 show, held at La Samaritaine, Paris, France, on January 27th, 2023. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM