De Bachelorettes Sylvia Geersen: ‘Ik ben altijd in de liefde blijven geloven’

'Dit was een kans om te laten zien wie de echte Syl is.'

Ze speelt de hoofdrol in het nieuwe seizoen van De Bachelorette, dat vanaf 2 februari van start gaat op Videoland. Sylvia Geersen vertelt aan Grazia over haar zoektocht naar ware liefde vinden in het tv-programma.

Kans om mee te doen

Waarom Sylvia Geersen besloot mee te doen aan het programma? “Ik ben gevraagd, en in eerste instantie kreeg ik een soort kortsluiting in mijn hoofd bij het idee dat ik met twintig mannen moest gaan daten. Dat durfde ik echt niet!”, legt Sylvia uit. “Maar toen ging ik erover nadenken en had ik zoiets van: wanneer krijg je nu de kans dat ze zoveel leuke mannen voor je uitkiezen, waarmee je naar de mooiste plekken in Zuid-Afrika mag? Ik dacht: fuck it, ik ga het gewoon doen en er helemaal mijn eigen show van maken, met veel humor en pit. Als ik mezelf ben en ik sta er helemaal voor open om deze mannen te leren kennen, kan het alleen maar hartstikke leuk worden!”

Mislukte relaties

In het verleden heeft Sylvia helaas minder goede ervaringen met mannen gehad. “Ik heb best veel meegemaakt de afgelopen periode. Mijn ex heeft me tijdens een ruzie in glas gegooid – in een bierpul – waardoor ik een slagaderlijke bloeding had aan mijn pols en ook pezen en zenuwen doorboord waren”, vertelt ze. “Ik heb anderhalf jaar moeten revalideren en weinig kunnen werken. Ook overleed mijn vader een maand voordat ik meedeed aan Special Forces. Ik was in die periode niet bezig met liefde en dacht daarom: ik ga de kans pakken om te ontdekken hoe ik nu in de liefde sta. Daten doe ik eigenlijk nooit. En mijn Inbox zit wel vol met mannen, maar dat is allemaal op uiterlijk gebaseerd. Ik vind het ook weleens fijn om mannen te leren kennen die naar mijn innerlijk kijken. Dit was een kans om te laten zien wie de echte Syl is. Ik heb hartstikke veel te bieden en ik kan van mezelf zeggen dat ik een oprecht mens ben.”

Of Sylvia nog in de liefde is blijven geloven na een aantal mislukte relaties? “Ik ben altijd in de liefde blijven geloven”, stelt ze. “Mijn vorige relaties hadden ook veel liefde, maar die waren te intens. Ik heb wel geleerd dat ik dat niet meer wil. Ik ben op zoek naar een man die stabiel is en die een toevoeging kan zijn in mijn leven. Vroeger had ik echt een type, maar dit keer heb ik gezegd: het mag alles zijn, want misschien leer ik mezelf daardoor ook weer beter kennen. Ik houd wel van een atletische man, iemand die ook sport. En ik wil een man die ambitieus en een beetje creatief is, en die van hard werken houdt, want ik ben zelf ook een hardwerkende vrouw.”

Benieuwd naar de rest van het interview? Je leest het vanaf 1 maart in de nieuwste Grazia.

Tekst: Jill Waas | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws