Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

OMG! Is er een nieuwe ZOOP-film in de maak?

Fingers crossed!

Première Zoop in Zuid Amerika

Als we denken aan jeugdsentiment, dan denken we meteen aan ZOOP! De serie die zich afspeelde in de dierentuin was een grote hit in onze jeugd, en daar kijken we nog steeds met veel plezier naar terug. Enne, wij zijn niet de enige met mooie herinneringen aan die tijd. Want als het aan acteur, regisseur en schrijver Jon Karthaus ligt, komt er een vierde film!

Jeugdsentiment

We konden vroeger geen genoeg krijgen van de serie ZOOP en de bij behorende films. De films Zoop in AfrikaZoop in India en Zoop in Zuid-Amerika staan nog als de dag van gister in ons geheugen gegrift. Deze week sprongen we stiekem dan ook een gat in de lucht toen regisseur Jon Karthaus een mysterieus bericht op zijn Instagram plaatste. Hij filmde namelijk het script van – wat leek – een Zoop-film, die zich in Australië zal gaan afspelen. "Zal ik dit gaan schrijven??? #ZOOP", schreef hij in de caption. Betekent dit dat er een nieuwe ZOOP-film komt?

Vervolg

Vandaag heeft Jon aan het ANP laten weten dat er inderdaad plannen op tafel liggen voor een nieuwe film in de reeks. "De fans vragen er al langer om”, zo laat Jon weten. "En met de vaste acteurs fantaseren we er ook met regelmaat over. We komen nog steeds af en toe samen en we worden steeds enthousiaster over het idee van een reüniefilm.”

Plannen

De regisseur heeft al een opzetje gemaakt voor Zoop 4, maar of die ook echt geproduceerd gaat worden is dus nog niet zeker. Jon heeft daar één belangrijke eis voor en dat is dat de nieuwe film Fijn Weekend! minstens 100.000 bezoekers naar de bioscoop moet trekken. "We hebben die film ook gemaakt met een groep vrienden, en het smaakte echt naar meer”, zegt hij. "Bij deze beloof ik plechtig dat als Fijn Weekend! meer dan 100.000 bezoekers trekt, dat ik dan prioriteit geef aan het afschrijven van het script voor Zoop 4. Met een beetje geluk kunnen we dan volgend jaar op de set staan.” Fingers crossed!

Bron: AD | Beeld: Instagram, Brunopress

Lifestyle
  • Ontbijtpremière Zoop in Zuid Amerika in theater Tuschinski in Amsterdam. Op de foto: De Cast van Zoop; Ewout Genemans , Jon Karthaus , Erwan van Buuren , Patrick Martens , Nicolette van Dam , Juliette van Ardenne , Monique van der Werff , Vivienne van den Assem en Thomas Berge