Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Sneeuwbuien zorgen voor code oranje in ons land

Trek die handschoenen en muts maar weer uit de kast!

Gisteren konden we in sommige provincies van Nederland al wat sneeuw zien vallen en dat zal vandaag alleen nog maar meer worden. Ben jij dit weekend van plan de deur uit te gaan? Wees dan gewaarschuwd voor gladheid!

Weerbericht

In de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg gold vrijdagochtend code oranje, zo meldde het KNMI. Vannacht was het ookal raak met de winterse buien in ons land. Hierdoor is er in het hele land kans op gladheid op de wegen, waardoor in elke provincie code geel geldt. Oh no!

Een snelle blik op de site van het KNMI vertelt ons dat we het de rest van de dag ook nog zullen moeten doen met een sneeuwbui hier en daar. "Vanmiddag blijven er winterse buien vallen. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het lang glad blijven door de sneeuw. Elders is er tijdens een winterse bui kortdurend kans op gladheid. In het noorden en oosten blijft het vrijwel droog", schrijft het KNMI.

Vanavond

Enne, hoe zit het dan vanavond? Komend weekend geen terrasjes zonder jas, want de kans op een bui met sneeuw neemt toe. "Vanavond valt er in het zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw, elders is het droog. Door bevriezing van natte wegen en sneeuwresten kan het op veel plaatsen weer glad worden. Later in de avond is er in het noordoosten mist mogelijk. De wind is noordoostelijk en overwegend matig." Great... Dat wordt toch maar een avondje Netflixen op de bank vanavond!

Bron: KNMI | Beeld: Let it snow (Netflix)