Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Letitia Wright: 'Ik stop maanden van mijn leven in een project'

'Eerst bid ik tot God en vraag ik wat hij wil met mijn leven, en dan pas kijk ik of ik de spirit voel.'

British Independent Film Awards 2022

Ze is de ster van Black Panther: Wakanda Forever, dé upcoming actrice van het moment en ze heeft al een Emmy-nominatie op zak. Maak kennis met Letitia Wright (29).

Black Panther

Letitia had haar grote doorbraak eigenlijk al in 2018 met haar rol van Shuri in de eerste Black Panther-film. Het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman leverde haar de hoofdrol op in het vervolg Wakanda Forever (vanaf deze maand te zien op Disney+). Maar Letitia is de eerste om te roepen dat de film bovenal een ‘prachtig eerbetoon is aan haar filmbroer’. “Toen ik hoorde over zijn overlijden, kon ik alleen maar denken: dit is niet waar. Ik probeerde hem te bellen, ik schreeuwde, ik wilde het gewoon echt niet geloven. Sinds de dood van Chad ben ik zo bang om mensen te verliezen”, sprak ze.

Zeer kritisch

Black Panther leverde haar een BAFTA op als Rising Star en een SAG Award met het hele ensemble. Maar dat waren niet de eerste prijzen die Letitia won; ze kreeg in 2018 namelijk ook al een Emmy-nominatie voor haar bijrol in Black Mirror. De aanbiedingen liggen inmiddels voor het oprapen, al is de 29-jarige actrice zeer kritisch bij het bepalen van haar rollen. “Ik ben heel voorzichtig in mijn keuzes, want ik stop maanden van mijn leven in een project. Eerst bid ik tot God en vraag ik wat hij wil met mijn leven, en dan pas kijk ik of ik de spirit voel.”

Grote voorbeeld

Letitia heeft haar roots in Guyana liggen, maar ze verhuisde op haar zevende met haar familie naar Londen. Ze besloot dat ze professioneel actrice wilde worden toen ze de film Akeelah and the Bee met haar grote voorbeeld Keke Palmer zag. Het jonge talent ging op haar zestiende een acteeropleiding volgen en dat leverde haar al snel gastrollen op in tv-series als Top Boy, Coming Up, Chasing Shadows en Doctor Who. Ook was ze te zien in Drake’s video Nice for What.

Depressies

Letitia is niet alleen een voorbeeld op acteergebied, maar ook vanwege haar openheid over mental health problemen. Ze worstelde met depressies en hoopt een inspiratie te zijn voor anderen door hier eerlijk over te praten. “Tot op de dag van vandaag komen mensen naar me toe om te vertellen dat ze dezelfde issues hebben als ik. Ik hoop dat ik ze met mijn verhaal kan helpen om een uitweg te vinden.” Ook op dit vlak vindt ze steun in haar geloof, dat het allerbelangrijkste is voor de actrice. Pray voor een grootse carrière voor Letitia!

Tekst: Jill Waas | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • Letitia Wright bei der Verleihung der 25. British Independent Film Awards 2022 im Old Billingsgate. London, 04.12.2022 *** Letitia Wright at the 25 British Independent Film Awards 2022 ceremony at Old Billingsgate London, 04 12 2022. Foto:xS.xVasx/xFuturexImage