Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ka-ching! Kim Kardashian koopt juweel van prinses Diana

Wauw!

2022 CFDA Awards

Prinses Diana kennen we allemaal natuurlijk als de prinses van Wales. Helaas kwam de 'people's princess' noodlottig om het leven door een auto-ongeluk in Parijs. Maar dat Lady Di nog steeds populair is, bleek maar weer tijdens een veiling van een van haar juwelen. En niemand minder dan Kim Kardashian ging ermee vandoor.

Attalah-kruis

Het zogeheten Attalah-kruis van prinses Diana bracht op een veiling van Sotheby's maar liefst 164.000 pond (183.000 euro) op. En nee, de koper is er niet zomaar een. De enige echte Kim Kardashian heeft namelijk het prachtige kruis gekocht, zo maakte het veilinghuis afgelopen woensdag bekend.

Uniek

Het unieke kroonjuweel – en tevens een van de favoriete sieraden van Lady Di – is ontworpen door Garrard. Het sieraad is gemaakt van goud, zilver, amethist en diamanten. De prinses van Wales droeg het kruis onder andere in 1987 toen ze een benefietgala van het goede doel bijwoonde, en is na haar dood nooit meer in het openbaar verschenen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sotheby's (@sothebys)

Kim Kardashian

Uiteindelijk waren er vier bieders die het tegen elkaar opnamen, maar Kim Kardashian ging er uiteindelijk met het kroonjuweel vandoor. Toch bracht het juweel meer op dan wat in eerste instantie werd verwacht. De schatting was namelijk dat het juweel zo'n 80.000 pond (91.000 euro) zou opleveren.

Veilingen

Volgens TMZ is Kim Kardashian wel vaker actief op veilingen. Zo wist ze al eerder een aantal voorwerpen van Elizabeth Tailor te bemachtigen en werd ze vorig jaar nog gezien in een oude jurk van Marilyn Monroe op de rode loper van het MET Gala.

Bron: RTL Boulevard, Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • NEW YORK, NY - NOVEMBER 07: Kim Kardashian at the 2022 CFDA Awards at Casa Cipriani on November 07, 2022 in New York City. CAP/MPI/JP √Ç?/MPI/Capital Pictures