Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe: 'Dwayne Johnson klopte aan om te vragen of ik mee ging eten'

'Het was voor mijn gevoel bijna niet echt'

Yolanthe Cabau is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (7).

Alice in Wonderland in Hollywood

"Een mooier begin van het jaar kan ik me niet wensen. Deze maand host ik namelijk mijn eerste benefietgaladiner in Los Angeles voor Free a Girl. In maart volgt een tweede editie die ook al uitverkocht is. Er komen acteurs en mensen uit het vak die ik heb leren kennen op de set van de twee films die ik hier vorig jaar heb gedraaid. Ik krijg vaak de vraag of ik me niet een soort Alice in Wonderland voel in Hollywood, en wat de verschillen zijn met Nederland. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer."

"Natuurlijk was ik best onder de indruk van de megaproductie Pain & Gain van een paar jaar geleden. De opnames vonden plaats in Miami en Los Angeles. Op beide bestemmingen werd ik van het vliegveld opgehaald door een chauffeur en naar een luxe hotel gebracht. Op de set stond een trailer klaar met alles erop en eraan. Mijn trailer stond tussen die van Mark Wahlberg en The Rock in. Rond lunchtijd klopte Dwayne Johnson aan om te vragen of ik mee ging eten. Voor elke scène werd de boel compleet afgezet en het wemelde van de figuranten. Het was voor mijn gevoel bijna niet echt. Maar zo'n productie is natuurlijk uitzonderlijk."

ik houd het er gewoon lekker in, die Hollandse nuchterheid!

Cultuurverschillen op de set

"Ik heb vorig jaar Egyptian Affair en Vacation Nightmare gedraaid en dat was een stuk bescheidener. Wat ongeacht het budget overal hetzelfde is, is dat je allemaal maar één ding voor ogen hebt: een mooi verhaal vertellen. Wat je wel op de set merkt, zijn bepaalde cultuurverschillen. Wij Nederlanders staan bekend om onze nuchterheid. Op de set in Amerika krijg ik vaak de feedback dat het zo relaxed met mij werken is, omdat ze er geen doekjes om hoeven te winden. Naar mijn ervaring zijn ze niet heel direct naar acteurs toe in Amerika. Het moet allemaal voorzichtig gebracht worden, omdat ze niet willen dat je uit the zone treedt of het verkeerd opvat. Als je daar niet bij je punt uitkomt in een scène is het: 'Cut! We zijn even in overleg, ehm wat denk je er zelf van?' 'Wat ik er zelf van denk? Zeg maar gewoon wat jullie willen.'"

"Het draaien in Turkije voor Police Academy was een ervaring op zich. Acteurs werden daar tot op het bot verwend. Als ik mijn trailerdeur opendeed, stonden er letterlijk acht man paraat: wat kan ik voor je doen? Op de eerste draaidag kwam ik de set op en stelde ik me voor aan de hele crew, maar er werd me al snel duidelijk gemaakt dat acteurs dat niet deden. Toch maakte ik het rondje af. We zijn er tenslotte met zijn allen om er wat moois van te maken. En volgens mij werd het best gewaardeerd door de mensen van het geluid, camera en licht. Dus ik houd het er gewoon lekker in, die Hollandse nuchterheid!"

Beeld: Martika Avalon