Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

It’s official: Netflix-hit Wednesday krijgt tweede seizoen

Yesss!

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de serie Wednesday is een enorme hit op Netflix. Heb jij het eerste seizoen ook in een keer uitgekeken? Dan hebben we goed nieuws, want er komt een tweede seizoen aan. Dat heeft de streamingsdienst gisteren bekendgemaakt.

Wednesday

De Netflix-serie Wednesday is een spin-off van The Addams Family en stond binnen de kortste keren op nummer één bij de streamingsdienst. Mocht je het toch gemist hebben, hierbij een kleine recap. De achtdelige serie vertelt het verhaal van Wednesday Addams, de dochter van Morticia en Gomez. De mysterieuze Wednesday studeert inmiddels aan de Nevermore Academy, terwijl ze probeert hetzelfde geheim te ontrafelen dat haar ouders 25 jaar geleden ook al bezighield. De serie is zowel spannend, als hilarisch. Fun fact: In de originele film van The Addams Family uit 1991 speelt Christina Ricci deze rol, en zij zal ook in deze Netflix-serie te zien zijn. Wel als een ander personage, namelijk die van Marilyn Thornhill.

Tweede seizoen

Fans van de hitserie hoopten al op meerdere seizoenen, en dat gaat er komen! Netflix heeft gisteren namelijk op Instagram aangekondigd dat Wednesday een tweede seizoen gaat krijgen. Wanneer het precices te zien zal zijn, is nog niet bekend. Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Wat kunnen we verwachten?

Eerder deden makers Miles Millar en Alfred Gough al een boekje op over eventuele volgende seizoenen. Zo zou Millar ook andere familieleden willen uitlichten. “We hadden het gevoel dat we net de oppervlakte hadden aangeraakt met die personages en de acteurs zijn zo geweldig in die rollen. Catherine is, denk ik, een iconische Morticia. De relatie tussen Wednesday en Morticia is ook essentieel voor de serie, en het idee dat Wednesday haar eigen weg probeert te smeden buiten de familie is belangrijk.”

Miles en zijn collega Alfred hebben al plannen liggen voor drie of vier seizoenen. “Voor ons is het altijd kijken naar de toekomst en als we gaan zitten om een serie te maken, is het kijken naar meerdere seizoenen ideaal. Dat wordt nooit verwacht, maar de verwachting is dat de serie hopelijk succesvol is. Daarom leg je altijd minstens voor drie of vier seizoenen mogelijke verhaallijnen voor de personages vast. […] Dus je wilt het open en organisch genoeg houden om het te veranderen en te evolueren, maar we hebben zeker een vrij duidelijke route van wat we willen doen in toekomstige seizoenen”, zo vertellen de twee in gesprek met Variety.

Bron: Instagram @netflixnl, RTL Boulevard, Grazia archief | Beeld: COURTESY OF NETFLIX