Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's komende week

Je hoeft je niet te vervelen.

Hands of couple with flutes of champagne and their friends with bengal lights

Heb je ondanks het oudejaarsweekend of komende week nog geen plannen? Maar wel zin om wat leuks te doen? No worries. Wij tippen een paar leuke to do’s. Komen ze:

Breng een bezoekje aan Bar Hachi

Amsterdam is een leuke cocktailbar rijker. Bij cocktail Hachi kun je genieten van bijzondere cocktails, een spin & win, een goede dosis humor en een funky interieur. Bovendien vertelt elke cocktail ook nog eens een indrukwekkend verhaal.

Wanneer: elke dag van 19.00 - 3.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 4.00 uur)

Waar: Albert Cuypstraat 18, Amsterdam

Beeld: Emiro Smolders

Dineer bij David's

Voor een vleugje Verenigde Staten in Hilversum moet je bij het nieuwe restaurant David’s zijn. Gevestigd op het Mediapark wordt hier het lekkerste uit de Amerikaanse keuken geserveerd. Of je nu gaat voor een snelle bagel met een coffee to go, wil proosten met een heerlijke cocktail of juist uitgebreid wil genieten van alles wat chef David de Boer voor je op tafel tovert: het kan in Hillywoods nieuwste hotspot.

Wanneer: Maandag t/m vrijdag 9.00 - 23.00 uur | Zaterdag 12.00 - 23.00 uur

Waar: Joop van den Endeplein 3, Hilversum

Bezoek Abstractalizm in art’otel Gallery

Gek op kunst? In de art’otel Gallery in Amsterdam kun je de onlangs geopende tentoonstelling Abstractalizm bekijken. Verwacht een combinatie van abstracte kunst en urban culture. Oftewel: felle kleuren, abstracte patronen en een energiek lijnenspel. De tentoonstelling is samengesteld door zeven kunstenaars van Nederlandse en buitenlandse bodem, onder anderen Michelle Hoogveld, Mr June en NNAMARI. Gratis te bezoeken.

Wanneer: Tot en met 30 maart 2023

Waar: art’otel gallery, Prins Hendrikkade 33, Amsterdam

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door art'otel (@artotel)

Geniet van 'vuurwerk' met een mooi doel

Tijdens oud een nieuw gaat er vaak een hoop vuurwerk de lucht in. Niet alleen slecht voor het milieu, maar jaarlijks verwonden ook vele mensen zich eraan. Feelgood Vuurwerk komt met een leuke en mooie oplossing. Aan de voet van de A’DAM Toren opent 28 december de Feelgood Vuurwerk pop-up shop: een vuurwerkwinkel zoals vroeger. In de shop – maar ook online – kun je een virtueel vuurwerkpakket kopen. Door een virtueel Feelgood Vuurwerkpakket te kopen, steun je automatisch de Sheltersuit Foundation, een organisatie dat slaapzakjassen maakt voor daklozen.

Wanneer: Van 28 december tot en met 31 december

Waar: A’DAM toren, Amsterdam (of de Feelgood Vuurwerkwebsite)

 

Beluister Vrouwenmoord

Wist je dat iedere acht dagen een vrouw in Nederland wordt vermoord? Bij zes op de tien is de dader hun man, vriend of ex-partner. Nederland staat (gelet op het aantal inwoners) in de top 3 van Europese landen wat betreft vrouwenmoord. Als verslaggever voor Hart van Nederland maakt Esther Monsma met regelmaat nieuwsitems over Femicide. Een onderwerp dat vaak maar kort wordt aangestipt in de media.

Esther Monsma heeft daarom de podcast Vrouwenmoord opgenomen. Hierin vraagt ze zich af hoe het kan dat zoveel vrouwen worden vermoord en waarom hier zo weinig tegen te doen is. Maar ze zal vooral ingaan op wie de vrouwen zijn die dit is overkomen. Zo praat ze in vier afleveringen met nabestaanden en vrouwen die een moordaanslag van hun ex hebben overleefd.

Vanaf 3 januari te beluisteren bij Hart van Nederland.

Beeld: iStock