Dit doet het LED-gezichtsmasker uit Emily in Paris voor je huid

Wij vertellen je alles over het populaire masker.

Sinds het LED-gezichtsmasker voorbijkwam in Emily in Paris, wil iedereen er een hebben. Misschien had je er nog nooit eerder van gehoord, we get that, maar in Hollywood zijn ze er al jaren fan van. Lijkt zo’n masker jou ook wel wat? Wij vertellen je wat het precies doet voor je huid en welke maskers het beste zijn.

LED-gezichtsmasker

Sinds Emily in het derde seizoen van Emily in Paris een LED-gezichtsmasker opdeed, zijn wij behoorlijk nieuwsgierig geworden wat dit voor je huid doet. Zo’n lichtgevend masker ziet er namelijk nogal futuristisch uit. Ooit mochten deze maskers dan ook alleen gebruikt worden in salons, maar dat is verleden tijd. In Hollywood zweert men er al jaren bij, onder meer Victoria Beckham, Kourtney Kardashian en Chrissy Teigen zijn fan, en het wonderen te doen voor je huid. Hoe dat kan? De LED-gezichtsmaskers maken gebruik van rode en bijna-infrarode LED’s (Light-Emitting Diodes), om meerdere huidverzorgingsproblemen tegelijkertijd aan te pakken.

Ontstekingen verminderen

Door middel van LED-lichttherapie kun je onzuiverheden, pigmentatie, rosacea, psoriasis en andere ontstekingen verminderen. Maar ook als je hier geen last van hebt, kan LED-lichttherapie bevorderlijk zijn voor je huid. Daarnaast is het licht niet alleen goed voor je uiterlijk, maar ook voor je mental health. De serotonine-levels krijgen een flinke boost, waardoor je humeur verbetert en stress vermindert. Winning! 

Veiligheid

We zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van een LED-gezichtsmasker. Maarre, hoe veilig zijn deze maskers eigenlijk? Hoewel het er misschien een beetje eng uitziet, zijn deskundigen het erover eens dat de maskers veilig zijn. De LED-maskers zijn niet invasief en stralen geen UV-licht uit. Zolang je je aan de instructies en aanbevolen tijd houdt, is er dus niks aan de hand. Wel is het belangrijk dat je een masker aanschaft dat FDA approved is.

Verschillende maskers

Er zijn veel verschillende LED-gezichtsmaskers te koop, maar welke is het beste? Het masker dat actrice Lily Collins in de serie draagt is erg populair. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan, maar toch is dit een van de meest betaalbare maskers. Emily gebruikt het CurrentBody skin LED light therapy mask, die je voor €323 online bestelt. Je moet dus wel even in de buidel tasten om aan deze trend mee te doen. De prijzen lopen namelijk op tot wel €1600 per stuk. Wat het masker van CurrentBody zo geliefd maakt, zijn de anti-ageing effecten en verhelderende werking. Volgens 95% van de gebruikers, waaronder A-listers en celebs, wordt de huid onmiddellijk gladder en voller. It’s worth the try! 

Bron: NSMBL | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws