Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's voor komend weekend

Je hoeft je niet te vervelen!

Heb jij dit weekend of komende week nog geen plannen, maar wel zin om wat leuks te doen? No worries. Wij tippen een paar leuke to do’s. Komen ze:

Ga naar de Heineken Experience

Er valt heerlijk te borrelen op een bijzondere locatie: de vernieuwde Heineken Experience in Amsterdam! De afgelopen anderhalf jaar heeft het gebouw in de steigers gestaan, maar met een feestelijk evenement is het historische pand onlangs heropend. Het doel van de renovatie was om de originele elementen van het monumentale pand beter zichtbaar te maken, om zo de rijke historie van de brouwerij nog beter te kunnen delen.

“De geschiedenis van Heineken delen is cruciaal in alles wat we doen”, zegt Lieke Westendorp, directeur van de Heineken Experience. Zeker een bezoekje waard, dus

Wanneer: elke dag geopend

Waar: Stadhouderskade, Amsterdam

Bewonder The Last Sentinels in Fabrique des Lumières

De expositie van kunstfotograaf Jimmy Nelson is er eentje die valt in de categorie ‘Moet je zien’! Voor de immersive expositie the Last Sentinels: Heroes, from near and far worden fotografie, film, animatie en muziek en lichtprojecties gecombineerd. Dit prachtige spektakel is te bewonderen in Fabrique des Lumières en wordt gezien als een overweldigende hommage aan de mensheid.

Wanneer: Tot en met 8 januari 2023

Waar: Het Westergasterrein in Amsterdam

Dineer bij Mr. Porter

Wat is er nu leuker dan met vrienden urenlang tafelen? Dan zit je bij de Sunday Roast van Mr. Porter goed. In de nok van het W Hotel Amsterdam vind je dit design restaurant met uitzicht op de Dam. Een bezoekje aan Mr. Porter is altijd al een feest, maar de Christmas Sunday Roast op 25 december wil je zeker weten niet missen. Cocktails en heerlijk eten. Kan kerst nog beter? Dachten wij ook.

Waar: W Hotel Amsterdam

Wanneer: zondag 25 december

Kijk Tatta's

Erik van Kampen (Leo Alkemade) wil dolgraag schatrijk worden, zodat hij een nog grotere villa kan kopen. Zijn droom om rijkelijk door het leven te gaan, valt echter in duigen als hij een iets te hebzuchtige investering doet...

Nu in de bioscoop.

Binge Emily in Paris

Yes, Netflix trakteert ons op de valreep voor kerst nog op een heel fijn cadeautje. Vanaf 21 december is een van onze lievelingsseries weer te bingen. Hoe vergaat ’t Emily (Lily Collins) nadat ze hoorde dat chef-kok Gabriel (Lucas Bravo) toch in Parijs bleef en niet naar Normandië verhuisde? Dit seizoen van Emily in Paris draait allemaal om keuzes maken op werkgebied én bovenal liefdesvlak. Want, spoiler alert: ook de Britse Alfie (Lucien Laviscount) keert dit seizoen weer terug.

Nu te zien op Netflix.

Lekker bingen

Wil je dit weekend – voor de kerstdrukte – het liefst rustig aan doen (voor zover dat kan). Dan valt er ook weer genoeg te bekijken op streamingplatformen. Zo kun je bijna niet gemist hebben dat je sinds deze week het derde seizoen van Emily in Paris kunt kijken op Netflix. Op Videoland kun je de lachspieren trainen. Sinds deze week bekijk je daar de shows Wie het weet mag het Zeggen! van Najib AmhaliVoor wat het waard is van Pieter Derks en Hij wordt vanzelf moe van Bert Visscher.

Beeld: iStock