Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mushroom blonde is dé haarkleur van deze winter

Wij zijn fan!

New year, new me: een goed voornemen dat we onszelf elk jaar opnieuw weer stellen. Zo kunnen dit persoonlijke dingen zijn waar je aan wilt werken in het nieuwe jaar, maar ook kan je je uiterlijk een complete make-over geven. En bij een nieuw jaar, hoort natuurlijk een nieuwe haartrend. Wij laten het je zien.

Vernoemd naar eten

De trend van het moment is – ofcourse – wéér vernoemd naar eten. Zo zagen we al eerder de strawberry en honey blonde-trend terugkomen. Maar dit keer is het een nóg gekkere kleur, namelijk de mushroom blonde coupe. Ietwat gekkig om aan te geven als je in de kappersstoel zit, maar óh zo mooi!

Mushroom blonde

Eigenlijk is het heel simpel om in te beelden welke kleur er wordt bedoeld met mushroom blonde. Denk je gewoon in hoe een kastanjechampignon eruitziet, en voilà! Daar heb je je meerkleurige, bruine, assige kleur. Prachtig natuurlijk, want het creëert een mooie oase aan verschillende kleuren in je haar. Zo heb je de wat lichtere kleuren onderin je kapsel en de bruine kleur wat meer bovenop.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @may__noh

Twijfelaars

En het geweldigste aan deze nieuwe coupe is dat het met name geschikt is voor de mensen die juist nooit precies weten in welke kleur ze hun haar willen verven. Het is natuurlijk moeilijk om te kiezen tussen blond en bruin aangezien het contrast van deze kleuren zó groot is. Daarom zit je met mushroom blonde altijd safe!

Natuurlijk is het moeilijk uit te leggen aan je kapper wat mushroom blonde is. Het makkelijkst om te zeggen, is dat je graag een lichtbruine- of donkerblonde ombré wilt, met een variatie aan lichtbruine-en donkerblonde plukken. Vergeet daarbij vooral niet aan te geven dat je een askleurige toner wilt, zo zorg je er namelijk voor dat de bruine kleur niet té bruin uitpakt. Nog makkelijker: een foto laten zien kan natuurlijk ook!

Bron: Beautify | Beeld: iStock, Instagram