Kies een snel en makkelijk voorgerecht deze kerst!

Snel, makkelijk en net zo lekker!

Sta je liever niet te lang in de keuken voor een voorgerecht tijdens kerst? Geen probleem. Er is een hoop keuze uit lekkere en simpele gerechten. Wat dacht je van een kant-en-klare verse kreeftensoep of de geliefde carpaccio? Natuurlijk kun je ook kiezen voor de kerstklassiekers: roze garnalen of een pasteitje gevuld met smeuïge ragout. Dat wordt dus lekker smullen!

Inspiratie

Vaak sta je rond de kersttijd al lang genoeg in de keuken en zit je niet te wachten op ingewikkelde recepten die uren kosten om voor te bereiden. Gelukkig zijn er genoeg heerlijke voorgerechten die je deze kerst in no-time op tafel kan zetten. In dit artikel vind je inspiratie zodat jij met het voorgerecht kerst onvergetelijk maakt.

Hollandse garnalentompouce

Iedereen is bekend met de klassieke garnalencocktail als voorgerecht. Maar hoe leuk is het om dit gerecht in een nieuw oer-Hollands jasje te stoppen? Met cocktailsaus, garnalen en knapperige crackers zet je dit gerecht binnen tien minuten op tafel. Wil je nog meer tijd besparen? Je kan het garnalenmengsel al een dag van tevoren maken, zo hoef je het gerecht alleen nog maar op te maken. De ingrediënten en bereidingswijze vind je hier.

Hollandse garnalentompouce kerst

Courgetterolletjes met geitenkaas

Ook vegetariërs onder ons hoeven niet te lang in de keuken te staan om een indrukwekkend voorgerecht op de kersttafel te zetten. Met maar drie ingrediënten is dit gerecht in een handomdraai gemaakt. Rooster pijnboompitten in een grillpan en voilà, je gerecht is klaar voor de opmaak. Dit kerstrecept kost in totaal vijftien minuten en is perfect voor zowel beginnende koks als keukenprinsessen. Veel succes!

geitenkaasrolletjes kerst

Forelmousse met appel-bieslooksalade

Zoek je een gerecht dat het laat lijken alsof je uren in de keuken hebt gestaan? Met dit gerecht lijk je een echte chef, en dat binnen vijftien minuten! De frisse smaak van de appel en de bieslook is een onverwachte, maar heerlijke combinatie met de forel. Extra tip: de forelmousse kan al twee dagen van tevoren gemaakt worden, zo bespaar je nog meer tijd!

Forelmousse kerst

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Medicine Media.

Beeld: Medicine Media

Laatste nieuws