Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sylvie Meis: ‘Ik wilde iemand zijn en dat ben ik geworden’

'Mijn ambitie was om een significant career te hebben.'

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Sylvie Meis. Speciaal voor dit feestnummer blikt ze terug op haar persoonlijke hoogtepunten van de afgelopen jaren.

Excited en verbaasd

De afgelopen jaren is er natuurlijk veel gebeurd en is Sylvie's carrière nog verder uitgegroeid. Maar waar stond de presentatrice 15 jaar geleden eigenlijk? "Ik was toen negenentwintig en net moeder van Damián", blikt ze terug. "Kort daarvoor waren we verhuisd naar Hamburg. Het ging waanzinnig goed met Rafaels carrière en ik kreeg volop kansen in Duitsland", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Ik was excited en verbaasd: wow, wat overkomt me nou?"

Carrière

In vijftien jaar beleef je natuurlijk de nodige dieptepunten, maar ook veel highlights. Wat is Sylvie haar persoonlijke hoogtepunt van de afgelopen jaren? "Naast de komst van Damián toch wel mijn carrière in Duitsland", stelt ze. "Mijn ambitie was om een significant career te hebben. Ik wilde iemand zijn en dat ben ik geworden." De beauty is dan ook ontzettend trots op haar zoon en haar carrière. "Ik heb grote shows en wereldwijde formats gedraaid, zoals nu weer met Love Island. Waar ik vooral trots op ben, is dat ik het al zo láng doe. Iets voor televisie mogen doen, is leuk, maar het wordt pas bijzonder als je op dat niveau kunt blijven.”

Grote robe en champagne

Tijd om vooruit te kijken met La Meis! Waar ziet Sylvie zichzelf over 15 jaar? “Woah, dan ben ik dus bijna zestig! Tegen die tijd hoop ik oma te zijn", vertelt ze. "Ik werk dan niet meer zoveel als nu. Ik hoef alleen af en toe een crème voor de oudere huid aan te prijzen en op een cover te staan in een grote robe en met champagne. Een beetje à la Sharon Stone." Ook zijn haar lange blonde lokken dan verleden tijd, al is ze ook nog niet grijs. "Ik heb dan kort, blond, achterovergekamd haar. Dat grijze komt in de zestig pas.”

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Sylvie, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Yolanthe Cabau, Olcay Gulsen en Nikkie Plessen. Nu in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress