Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nikkie Plessen: ‘Je hoeft niet door iedereen geliefd te zijn’

'Ik vind ook niet iedereen aardig.'

Galapremiere van Disney's ALADDIN

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Nikkie Plessen. Speciaal voor dit feestnummer blikt ze terug op de afgelopen 15 jaar.

Keerpunt

Nikkie Plessen timmert al jaren aan de weg met haar eigen modemerk en op televisie. Tijd voor een trip down memory lane. Want waar stond ze 15 jaar geleden eigenlijk? “Ik was toen al met mijn man, maar we hadden nog geen kinderen en geen eigen bedrijf", blikt Nikkie terug in de nieuwste Grazia. "Ik was half in dienst voor TMF en half voor RTL. Ik stond op een keerpunt in de zin dat ik me afvroeg of presenteren wel echt iets voor mij was. Mijn hart lag toen al bij fashion."

Met verantwoordelijkheden dealen

In die tijd is er natuurlijk ook veel veranderd. De belangrijkste change? “De komst van mijn kinderen, want daardoor verandert er een hele hoop, en de start van mijn eigen bedrijf", stelt Nikkie. "Ineens moet je zelf met allerlei verantwoordelijkheden dealen. Daardoor groei je in wat je aankan als mens en leer je jezelf beter kennen.” Waar ze het meest trots op is? “Natuurlijk op mijn kinderen, maar ook op mijn team, want in je eentje doe je precies niks. Iedereen bij ons heeft dezelfde werkethiek, zij willen knallen", vertelt ze. "Of ze nu een snotterende baby hebben of niet, het zijn alle­maal powervrouwen. Ook bij ons gaat er wel wat mis, maar voor alles is een oplossing.”

Stop met pleasen

De afgelopen jaren heeft Nikkie veel geleerd. Met als belangrijkste les: "Je hoeft niet door iedereen geliefd te zijn. Zelf heb ik dat losgelaten op mijn vijfentwintigste", deelt Nikkie. "Dat geeft zoveel rust. Ik vind ook niet iedereen aardig, dan kan ik niet verwachten dat de hele wereld mij te gek vindt.” Als ze de Nikkie van vijftien jaar geleden mag toespreken, heeft ze dan ook een paar wijze woorden in petto. “Het is niet erg dat niet iedereen je aardig en leuk vindt, dus laat je niet gek maken en stop met pleasen."

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Nikkie, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Yolanthe Cabau, Olcay Gulsen en Sylvie Meis. Nu in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress