Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Charmings Diego openhartig over vaderschap: ‘Ik ben enorm trots op mijn zoontje’

Ook blikt hij terug op het moment dat hij de mannen vertelde dat hij een zoontje heeft. 

In Prince Charming gaat Diego González-Clark op het zonovergoten Kreta op zoek naar zijn droomman. Aangezien hij de deelnemers nog maar net heeft ontmoet, zullen ze nog veel over elkaar te weten moeten komen. In aflevering drie besluit Diego daarom iets persoonlijks over zichzelf te vertellen. Met Grazia blikt de prince himself terug op dit moment. 

Zoontje

“Ik heb al een man in mijn leven”, met deze woorden van Diego eindigde de tweede aflevering van Prince Charming. Hoewel er vervolgens in de reacties te horen was dat de heren niet op zoek zijn naar een driehoeksverhouding, blijkt dat niet hetgeen te zijn wat Diego met de groep wil delen. De musicalster doelde met deze uitspraak op het feit dat hij een zoontje heeft. In gesprek met Grazia vertelt Diego dat hij onwijs trots is op zijn zoontje en heel dankbaar is voor het feit dat hij vader mag zijn. Toch moest hij dit mooie nieuws nog wel een keer aan de groep vertellen. “Ik ben ontzettend trots op mijn zoontje en op het feit dat ik als homo alleenstaande papa ben. Dat ik Sem (Diego’s zoontje, red) een toekomst kan bieden maakt me heel trots en blij”, vertelt Diego als we met hem bellen. “Maar ik was wel heel benieuwd naar de reacties van de groep. Als je zoiets vertelt, weet je nooit hoe zij zullen reageren.” 

Toch bleek Diego zich achteraf helemaal geen zorgen te hoeven maken over de reacties. “Iedereen reageerde verrassend goed. Ik kon me niet voorstellen dat iedereen zou zeggen: ‘Wow, wat fantastisch en ik ben blij voor je.’” Diego hield er namelijk rekening mee dat het kan zijn dat niet elke deelnemer een kinderwens heeft.

Diego besloot nadat hij het nieuws met de groep deelde, de mannen dan ook even wat tijd te geven om het nieuws te verwerken. “Ik had het nieuws 's avonds gedeeld, dus ben de volgende ochtend terug naar de villa gegaan. Zodat iedereen er even een nachtje over kon slapen. We hebben vervolgens een heel goed groepsgesprek gehad, en ook toen waren de reacties heel lief en begripvol. De jongens waren echt trots op me. Dat deed me heel goed, haha”

Vertegenwoordiging

En ook het feit dat Diego alleenstaande vader is, is een van de redenen dat hij besloot mee te doen aan Prince Charming. “Ik ben enorm trots dat dit programma bestaat. Maar voordat ik besloot mee te doen aan het Prince Charming, vertelde ik de productie dat ik wel wilde dat ik iets zou bijdragen aan diversiteit in het programma.” 

“Die diversiteit zit in alles”, vervolgt Diego. “Niet alleen in kleur, maar ook in karakters, leeftijden, body types en achtergronden. Je kunt nooit iedereen vertegenwoordigen, dat geldt ook voor mij, maar je kunt wel een deel vertegenwoordigen. Ik heb een Zuid-Amerikaanse achtergrond, en ben alleenstaande papa van een zoontje dat ik heb mogen adopteren. Dat is ook een vertegenwoordiging van een onderdeel van de gay community.” 

“Ik zou nooit iedereen kunnen vertegenwoordigen, want dan zou ik zwart moeten zijn, in een rolstoel zitten en me moeten identificeren als non-binair. Even om aan te geven dat er veel meer kaders zijn, en het is heel goed dat dat er allemaal is. Maar ik vond het heel belangrijk om in elk geval een stukje van de gay community te vertegenwoordigen. Ook wilde ik dat iedere jongen in het programma – ook als we het alleen over liefde hebben - een stukje vertegenwoordiging zouden zijn. En ik vind dat we met een heel diverse groep het Prince Charming-avontuur aan zijn gegaan.”

Prince Charming is elke donderdag te zien bij Videoland. 

Beeld: RTL (Jasper Suyk)