Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

2023: het jaar waarin fashion en promotie samenkomen!

Onderscheid je van anderen!

De T-shirt obsessie is niet te stoppen. Iedereen draagt dit onmisbare kledingstuk tijdens een afspraakje, een feestje, het winkelen of als je op de bank zit. Met de groei van maatkleding heeft deze fandom een nieuwe richting gekregen. Trends in T-shirt ontwerpen veranderen ook, waarbij bepaalde stijlen opnieuw opduiken. Je smaak wordt bepaald door het soort shirts dat je kiest om te dragen of om weg te geven. Het stelt je ook in staat om jezelf uit te drukken via het ontwerp. Op deze manier kun je je onderscheiden van anderen. Elk T-shirt dat je aan je garderobe toevoegt is een weerspiegeling van je individualiteit en een aanvulling op jouw mode keuzes. Mode moet immers je persoonlijkheid vertegenwoordigen. Shirt bedrukken en promoten op hetzelfde moment gaat het trouwens helemaal worden in 2023. Laten we eens kijken naar een paar T-shirts stijlen die je kan gebruiken om je bedrijf te promoten.

Gewaagde tekst T-shirts

Woorden, gecombineerd met levendige kleuren of een opvallend lettertype, kunnen een ontwerp transformeren van saai naar stoer. Dat is precies wat je wil als je een shirt wil promoten, het moet opvallen! Wanneer je de tekst tot het belangrijkste onderdeel van je aangepaste T-shirt ontwerp maakt, kun je erop vertrouwen dat je boodschap duidelijk wordt gehoord. Je moet ook goed nadenken over de stijl van de tekst. Ga je alleen hoofdletters gebruiken? Is het allemaal kleine letters? Vetgedrukt? Cursief? Golvend? 3D? Je moet ook bedenken welke gelegenheid je het bedrukte shirt wil gebruiken. Is het voor een modeshow, liefdadigheidsevenement of een zakelijk diner? Wat en waar je het draagt kan invloed hebben. Voor meer informatie over T-shirts bedrukken kun je terecht bij Promofit.

Typografie T-shirts

Vind je het leuk om je uit te drukken via woorden in combinatie met mode? Als je ja hebt geantwoord, wees dan voorbereid op tekst T-shirts. Ontwerpers zijn zich al lang bewust van deze trend, en ze profiteren nu meer dan ooit van T-shirt ontwerpen met tekst. Je kunt deze aangepaste shirts laten ontwerpen voor speciale gelegenheden zoals convocaties, jubilea, verjaardagen en andere evenementen. Op deze manier kan je in een duidelijk en effectieve manier precies laten zien wat je aan het promoten bent.

T-shirts met anime

De vraag naar T-shirts met stripfiguren blijft groot. Dit is een go-to stijl voor T-shirt liefhebbers die het niet erg vinden om het in trend cycli te dragen. Vooral Japanse anime figuren zijn razend populair en een mega succes als promotiemateriaal. Veel fashion wordt ook door Japanse animatie gestimuleerd. Kijk maar naar bijvoorbeeld razend populaire shows als One piece of Naruto.

Pun T-shirts

Woordspelingen zijn ook populair. Sommige woordspelingen zijn humoristisch. Er zijn ook zeldzame, vreselijke woordspelingen die grappig zijn op een T-shirt. Met een beetje creativiteit kun je deze woordspelingen in jouw voordeel laten werken. Je ziet dit bijvoorbeeld bij bekende logo's waarvan de tekst is aangepast op een grappige manier. Dit is niet alleen modebewust, maar ook zeer goed als promotiemateriaal. Hoewel de beste woordspelingen in de vorm van tekst komen, kun je ook illustraties toevoegen om het grappiger en geestiger te maken.

Eenvoudige illustraties

Illustraties hoeven niet op de schilderijen van Claude Monet te lijken om doeltreffend te zijn. Eenvoudige illustraties of lijntekeningen kunnen doeltreffend werken voor je kleding ontwerpen als je wilt dat de consument zich meer concentreert op het onderwerp dan op de kunst. Het doel is dat je maatkleding er van een afstand duidelijk en herkenbaar uitziet. Je wilt dat consumenten je merk kunnen herkennen, zelfs als ze je logo of bedrijfsnaam nog nooit hebben gezien.

Retro of Vintage T-shirts

Retro of vintage T-shirt design zal niet verdwijnen. Het is klassiek maar trendy, en mensen pronken er graag mee wanneer ze de kans krijgen. De stijl ziet er aangenaam uit voor het oog, en het ontwerp varieert van grappige citaten tot grappige afbeeldingen en meer. Van 90's retro vibes, tot 80's grote en heldere mode, deze T-shirt trend overstijgt alle retro grenzen.

Pixel Art T-shirts

Pixel art is weer in een stroomversnelling. Laten we toegeven dat ze er fantastisch en slim uitzien. Hoe dan ook, pixel art ontwerp met een aangepaste boodschap kan een fantastische promotie strategie zijn. Ze zijn niet alleen snel herkenbaar. Ze zijn ook duidelijk zichtbaar van ver weg. Dit maakt ze ideaal als promotiemateriaal. Dus als je een krachtig idee hebt, ga je gang; geef het een pixel art vorm. Dat zorgt zeker voor de nodige attentie.

Gespiegelde T-shirts

Deze T-shirts zijn enkele jaren uit de roulatie geweest, maar gespiegelde ontwerpen gaan waarschijnlijk een comeback maken in de nabije toekomst. Ze werken het best met grappige quotes, of teksten die in de juiste situatie relevant zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld dragen in de sportschool, of gebruiken als promotie voor je bedrijf. Het maakt mensen nieuwsgierig als ze tekst in spiegelschrift zien. Daarnaast valt het op. Dit zou een goed idee kunnen zijn voor fashion en promotie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met promofit.nl.

Beeld: iStock