Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze wollen blazer moet je in je kast hebben hangen deze winter

Ga de winter warm en stijlvol in!

Hét go to winteritem bevat altijd wel iets met wol. Enne, we love it! Lekker warm, comfy én fashionable. Maar heb je een wollen blazer al eens overwogen? Niet alleen super warm, maar ook nog eens ontzettend mooi!

Wollen blazer

Tegenwoordig hoeven we niet alleen maar de catwalk shows van de grotere namen te kijken om te observeren wat momenteel hot and happening is. Ook Instagram is daar de perfecte tool voor. De redactie van Marie Claire heeft menig fashion account door gespit en zijn tot de conclusie gekomen dat de trend du moment toch wel echt de wollen blazer is.

De blazer is een kledingstuk dat we all year round dragen, maar in de koudere maanden van het jaar is een wollen variant zeker welkom in onze garderobe. Het geeft je outfit net wat meer winterse jeu en het geeft je bovendien een knusser gevoel – en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat dit item je ook warm houdt.

Inspiratie

De blazer is met uitstek hét item om te combineren met verschillende laagjes. Ook de stijlmogelijkheden met de wollen blazer zijn eindeloos! Zo kun je het boven een jeans dragen of boven een dunne coltrui. Een wide leg pants met een nauwsluitende top is ook nog een a-ma-zing optie. Je zou een dergelijke blazer daarnaast ook prima kunnen combineren met een gebreide jurk of lange rok. De keuze is reuze! Toch benieuwd geworden hoe je zo'n wollen blazer nou styled? Wij geven je wat inspiratie.

Over stylingopties gesproken. Je kunt ook wat kleuren betreft letterlijk álle kanten op met een wollen blazer. Ben jij juist meer van één kleur en niet van hysterische kleurtjes en laagjes? Ga dan voor monochroom, nét zo mooi.

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: Instagram, Brunopress