Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Matched by Moms Melvin over breuk met Kiki: ‘We zitten allebei helaas in een andere levensfase’

'We zijn nu echt matties'

Ze leken een heuse match made by mom: Kiki en Melvin. Hoewel de twee bij terugkomst in Nederland nog dolverliefd op elkaar waren, gingen de twee na een paar weken toch uit elkaar. Zo vertelt Melvin in gesprek met Grazia. 

Dreamdate

In Matched by Mom was te zien dat Melvin een leuke klik kreeg met Kiki en Desie. Hoewel Melvin eerst twijfelde over zijn gevoelens voor Kiki, bracht de dream date daar verandering in. “Ik twijfelde eerst wel, omdat ze zes jaar ouder is dan ik, maar tijdens die dream date namen die twijfels wel af. De omgeving en de date met Kiki was perfect. Daardoor lijkt alles nog mooier. Je bent geïsoleerd van de buitenwereld. Je leeft echt in een bubbel en wordt daardoor sneller verliefd”, vertelt Melvin als we met hem bellen. 

Terugkomst Nederland 

Helaas bleek die verliefdheid van korte duur te zijn. “Toen we in Nederland waren, was de liefde er nog wel.” Melvin vertelt dat hij dan ook dacht dat zijn relatie met Kiki zou slagen. “We trokken de bubbel waarin we zaten nog even door. Toen dacht ik echt: dit wordt ‘m wel.” Kiki vertelde eerder al aan Grazia dat de twee een paar weken lang ontzettend veel tijd met elkaar doorbrachten, en eigenlijk in diezelfde bubbel bleven leven als tijdens de opnames van Matched by Mom.

Melvin beaamt dit. Toch moesten ze die bubbel een keer doorbreken, om hun dagelijkse leven weer op te pakken. “We gingen allebei weer aan het werk en we zaten daardoor niet meer in die bubbel. Na een paar weken kickte de realiteit in en verdween die verliefdheid bij mij. Tegenover Kiek voelde ik me daar heel k*t over. Het was zo gek dat het sterke gevoel dat ik eerder had in Nederland op een gegeven moment verdween.” 

Goed gesprek

Melvin geeft aan dat hij zich realiseerde dat hij en Kiki in heel andere levensfases zitten. “Ik heb het er ook nog veel met mijn moeder over gehad. Zij adviseerde me om het toch nog te proberen. Maar na de opnames van het programma ging mijn leven weer door, en dat van Kiki ook. Ik merkte toen dat zij in een andere fase van haar leven zit dan ik."

"Ik ben op een gegeven moment naar haar toe gegaan, en toen heb ik uitgesproken dat ik ruimte nodig had. Ook gaf ik aan dat ik niet goed wist waar het door kwam dat mijn gevoelens waren afgenomen. Toen hebben we besloten het contact even te verbreken. In die tijd kwam ik erachter dat mijn verliefdheid weg was. Gek hè.” 

Kiki en Melvin gaven elkaar vervolgens de tijd en ruimte om alles te verwerken en te laten bezinken. “Uiteindelijk hebben we besproken dat een romantische relatie er niet in zit. Daarna spraken we elkaar even weinig.” Maar inmiddels zijn de twee heel goede vrienden geworden. “Nu zijn we echt matties geworden. We spreken elkaar af en toe en we zijn vrienden. We hebben aan het programma echt een mooie vriendschap overgehouden.” 

Beeld: RTL