Dít is het meest beluisterde liedje van 2022 op Spotify

Dat hadden we niet verwacht!

Spotify Wrapped: wie is daar nou níét benieuwd naar? Elk jaar in december kunnen we ontdekken welke liedjes we het meest beluisterd hebben, hoe vaak we naar een nummer hebben geluisterd, hoeveel minuten we hebben geluisterd, en ga zo maar door. Maar nu heeft Spotify ook bekendgemaakt welk nummer er het meest is beluisterd. Enne dat hadden we niet verwacht!

Nederlandse top tien

Vaak wordt er meteen gedacht aan een Beyoncé, Harry Styles of Drake, maar niets is minder waar! We gaan voor het meest beluisterde nummer namelijk gewoon terug naar ons eigen koude kikkerlandje. Het nummer ‘Vluchtstrook‘ van Kris Kross Amsterdam is namelijk hét nummer van 2022, en dus het meest beluisterde nummer van 2022! Who would’ve thought? Maar niet alleen deze artiesten met Nederlandse roots eindigden in de top tien, ook Antoon en Flemming waren erin terug te zien.

Top tien wereldwijd

In de wereldwijde top tien hebben er ook een opvallende artiesten hun opwachting weten te maken. Zo zagen we dit jaar geen Bruce Springsteen en geen De Dijk voorbijkomen, maar juist de ‘golden-oldie’ van Kate Bush’Running up that Hill‘. Het nummer ging eerder dit jaar viraal nadat het terug te horen was in de razend populaire serie Stranger Things.

Bron: Girl Scene | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws