Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lindsay Lohan en Amanda Seyfried over nieuwe Mean Girls-film

Dat zou leuk zijn!

"That's sooo fetch!" Wie heeft Mean Girls niet gezien? Het is inmiddels al zo'n 18 jaar geleden sinds de film uitkwam en fans hopen nog altijd op een vervolg. Enne, als het aan twee van de acteurs ligt, komt die er ook!

De film

Mean Girls was in 2004 een flinke hit, maar de komedie kreeg vooral achteraf de status van klassieker in het tienergenre. De hoofdrollen in de originele film werden onder meer gespeeld door Lindsay Lohan en Amanda Seyfried.

De film gaat over Cady, een tienermeisje dat is opgegroeid in Afrika en naar de Verenigde Staten verhuist. Op high school moet ze leren omgaan met de hiërarchie die onder de tieners bestaat. Bij wijze van experiment nemen de 'Plastics', de meest populaire meiden op school, Cady onder hun hoede, met alle gevolgen van dien.

Zelfde toon

In een interview met Variety blikken Amanda Seyfried en Lindsay Lohan terug op de legendarische film en maken ze opties over een eventueel vervolg bespreekbaar. Zo ziet Amanda een Mean Girls-musical wel zitten. "Ik zou een moord doen om een week lang allemaal onze eigen rol te spelen in Mean Girls op Broadway", zegt ze. Ze denkt namelijk niet dat er nog een tweede film komt. "Een Mean Girls 2 gaat nooit gebeuren, toch?"

Lindsay houdt alle opties open, maar vindt wel dat een tweede film dezelfde toon als de originele moet hebben. "Ik weet het niet. Ik hoorde iets over dat het een filmmusical was en ik had zoiets van, 'Oh nee.' Dat kunnen we niet doen. Het moet dezelfde toon hebben…' Hoe dan ook, Tina [Fey] heeft het druk. Ze komt er wel aan toe. Luister, we maken allemaal deel uit van elkaars wereld of we willen of niet, en het is echt leuk om contact te hebben als volwassenen… iedereen is nog steeds hetzelfde. Het is leuk om bepaalde herinneringen te hebben die we met niemand anders kunnen delen." Wij zien een vervolg in ieder geval wel zitten!

Bron: Film vandaag | Beeld: Mean Girls