Vrouw na zien documentaire alsnog opgelicht door The Tinder Swindler

The Tinder Swindler strikes again...

De Israëlische Iren Travov is – ondanks dat ze zelf naar de The Tinder Swindler heeft gekeken – slachtoffer geworden van Simon Leviev, ofwel Simon Hayut. De 25-jarige vrouw is zo’n 130 duizend dollar aan hem kwijt. Oh no…

The Tinder Swindler

Een korte recap, mocht je het gemist hebben: in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler vertelden verschillende vrouwen hoe zij via Tinder slachtoffer werden van een scammer. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie FjellhøyPernilla Sjohölm en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflix-docu deelden.

Ondanks dat deze documentaire wereldwijd het onderwerp van gesprek was en Simon Hayut zelfs heeft vastgezeten voor zijn oplichtingspraktijken, is er tóch nog een vrouw in de praatjes van de oplichter getrapt. Iren deed afgelopen week haar verhaal in een tv-interview. Zo vertelde ze dat Simon haar had doen laten geloven dat alle vrouwen uit de documentaire leugens vertelden. “Hij nam met mij elke vrouw door die over hem had geklaagd en bij elke vrouw vertelde hij me dat het leugens waren en dat hij gelijk had. Hij lijkt niet op een crimineel die op jacht is naar een prooi.”

Auto

Iren wilde graag een nieuwe auto en Simon zou haar beloofd hebben die voor haar te regelen. Hij deed zich voor als een partner van een auto-importbedrijf en regelde een luxe BMW voor Iren. Het enige wat Iren ervoor hoefde te doen was het geld naar hem overmaken. Hij zou de rest regelen. Simon liet Iren rekeningen afsluiten bij de bank, waardoor ze de auto in een keer kon betalen aan Simon. Echter, Simon gaf haar de auto niet meteen, maar regelde in plaats daarvan een tijdelijke auto. De echte auto zou later komen, zo zei hij.

Goed, je raadt het al… Hier ging het dus goed mis voor Iren. De tijdelijke auto bleek een in beslag genomen auto te zijn die op naam van iemand anders stond. Iren eiste haar geld terug. Simon gaf haar een cheque, maar deze kon ze natuurlijk niet innen. Sterker nog, deze cheque was niet ondertekend door Simon, maar door een van zijn andere slachtoffers. “Ik dacht dat het probleem was dat de auto niet op mijn naam stond,” zei Tranov. “Toen ik de cheque wilde storneren, realiseerde ik me dat ik in veel grotere problemen zat.”

Tijdens een rechtszaak beschuldigde Simon Iren er later zelfs nog van dat zij deze auto had gestolen. “Hij wist dat hij mijn leven ruïneerde”, zei ze. Heftig!

Documentaire

In de Netflix-documentaire kwamen alle foute praktijken van Simon Leviev aan het licht. Hij overtuigde zijn slachtoffers dat hij onderdeel was van de rijke Leviev-familie, die steenrijk is. Zo heeft het hoofd van de familie, Lev Leviev, niet voor niets de bijnaam ‘King of Diamonds‘. Shimon Hayut deed via dating-sites alsof hij een erfgenaam was van de familie, en wist verschillende vrouwen zo duizenden euro’s afhandig te maken. Inmiddels is hij weer op vrije voeten en leeft hij in Tel Aviv. Hij is zelf van mening dat hij nooit iemand opgelicht heeft. Begin dit jaar werd duidelijk dat hij in Spanje wordt gezocht voor een incident uit 2019 waarbij hij een vervalst ID-bewijs aan de politie zou hebben voorgelegd.

Bron: Filmvandaag | Beeld: The Tinder Swindler

Laatste nieuws