Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

6x Skincaretips om onzuiverheden tegen te gaan

Aan nummer 3 hadden we nog niet eerder gedacht.

Puistjes, pukkeltjes en rode vlekjes: we hoopten altijd dat we hier na de puberteit geen last meer van zouden hebben. Helaas is niets minder waar. Het huidverbeterende cosmeticamerk hannah weet er alles van en geeft een aantal fijne tips om onzuiverheden tegen te gaan.

Acne

hannah is al jarenlang hoofdsponsor van Miss Nederland en werkt daarom met veel jonge vrouwen samen. De huidcoaches van hannah gaan dan ook regelmatig met de dames in gesprek over skincare. Als de Miss Nederland-kandidaten hun huidproblemen delen, vertellen ze vaak dat een onzuivere huid hun grootste struggle is. Velen vinden het vervelend dat ze na de puberteit toch weer jeugdpuistjes krijgen, maar hannah to the rescue. 

Omdat hannah zelf de productontwikkeling doet, werken zij vanuit de kern van een huidprobleem. Het huidverbeterende cosmeticamerk heeft daarom speciaal voor de 'tweede generatie acne' producten ontwikkeld die dit probleem effectiefaanpakken. Iedere huid is uniek en heeft andere behoeftes, dus om die reden is het belangrijk om altijd een op-maat-gemaakt advies te krijgen van een huidcoach. Toch geven we je alvast enkele tips die bij een onzuivere huid toepasbaar zijn:

1. Kies voor een milde cleanser

Een milde en zorgvuldige reiniging gezichtsreiniger is één van de belangrijkste basisstappen. Een schilder begint tenslotte ook niet op een vuil doek. Gebruik hiervoor een reiniging op oliebasis zoals een Cleansing Oil. Het klinkt tegenstrijdig, maar juist door je huid tweemaal daags te reinigen met een hydrofiele olie zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt en het tegelijktijdig het vuil en vet van de huid verwijderd wordt zonder droog en trekkerig aan te voelen. Bij het gebruik van schuimende reinigers of producten op basis van alcohol kan de huid tijdens het reinigen flink uitdrogen met als gevolg vaak een geïrriteerde huid die er nog onrustiger uitziet.

€28 (45 ml)

2. Gebruik een tweede reiniger

Een goede na-reinigende stap is een must bij een onzuivere huid. De Prepare Potion biedt de uitkomst! Deze potion bereidt de huid voor op de voedende producten die volgen na het gebruik hiervan, waardoor deze nóg intensievere huidverbeterende resultaten geven. Het bevat milde peelende ingrediënten en powerantioxidanten die de huidstructuur gladder maken, de talgproductie verminderen en die de eigenschap hebben om schimmels en gisten te elimineren. 

€34 (45 ml)

3. Pas op met schuimende producten

Heb jij last van veel puistjes op je voorhoofd? Zorg er dan voor dat je onder de douche geen shampoo over je hoofd laat lopen tijdens het uitspoelen. Alles wat schuimt, ook een shampoo, droogt je huid uit en tast de zuurgraad aan. De huid wordt een schietschijf voor bacteriën, waardoor er onder andere puistjes kunnen ontstaan. Houd je hoofd dus goed naar achteren tijdens het uitspoelen van de shampoo of breng van tevoren een dun laagje crème op je voorhoofd aan ter bescherming.

4. Voed je huid

Als je een onzuivere huid hebt, betekent dat dat-ie uit balans is. Het is daarom belangrijk om die balans te herstellen. Dit kun je het beste doen met een crème die voldoende voeding biedt, maar de poriën niet verstopt. De SebuPure is een crème voor de acne- en vette(re) huid. Het heeft als doel de onzuivere huid te voorzien van de juiste voeding, het reguleren van de talgproductie en het verminderen van roodheid, waardoor de huid sneller en beter kan herstellen. Het trekt snel in de huid, zodat de poriën niet verstopt raken, gaat bacteriegroei tegen en zorgt dat de talgproductie wordt gereguleerd. Hierdoor is het de ideale crème voor de onzuivere of vette huid met acneverschijnselen.

SebuPure (150ml) €69

5. Kies je nachtcrème zorgvuldig

Overdag is bescherming de belangrijkste functie van je huid, maar in 's nachts is je huid vooral bezig met zich herstellen en ontdoen van alle afvalstoffen. Dit gebeurt niet alleen in je huid, maar je gehele lijf doet dit. Dit ruik je bijvoorbeeld uit je mond in de ochtend; allemaal afvalstoffen die door het lichaam worden afgevoerd. Daarom is het belangrijk om juist tijdens de nacht dat beetje extra te geven om die onzuiverheden te elimineren.

Daarom heeft hannah een speciaal duo ontwikkeld voor de onzuivere en onrustige huid. Beide producten bevatten innovatieve ingrediënten zoals het micro-organisme Lactobacillus dat als een probiotica voor de huid werkt. Het heeft een aangetoond, bewezen effect als antischimmel en antimicrobiële werkstof op de huid. Dit maakt deze producten zeer geschikt voor de behandeling bij pukkels, roodheid en zelfs een kwetsbare huid.

Het Pro Active Mask is een intensief reinigend masker. De huid wordt hiermee diepgaand gezuiverd, roodheid vermindert en het voorkomt verstopping van de poriën.

Pro Active Mask (45 ml) €50

De Overnight Cream gaat bacteriegroei tegen en voorziet de huid van de juiste voedingsstoffen ter bevordering van het herstel tijdens de nacht. Ook zorgt het product voor een goede vochtbalans en helpt een glimmende huid te verminderen en zelfs te voorkomen. Ideaal!

Overnight Cream - €42 (45 ml)

6. Vergeet spot treatment niet

We hebben het bijna allemaal weleens meegemaakt: je kijkt 's ochtends in de spiegel en ziet een pukkel op je wang. Gelukkig is daar de Active Dry! Met dit product neemt de zwelling direct af – net als de kans op infectie. De zuiverende werking helpt verdere besmetting te voorkomen én draagt bij aan het versnellen van het herstelproces. Ook effectief toepasbaar bij kleine wondjes, insectenbeten, (lip)blaasjes, zonuitslag of problemen na het scheren. Dus: aanstippen, indrogen en herstellen maar!

Active Dry € 26,00 (20 ml)

Op zoek naar een huidcoach voor meer advies, tip & tricks? Check de salonlocator op hannah.nl.

Extra tip

Enne, onlangs sprak Grazia Miss Nederland 2022 Ona Moody over haar skincare-routine. Naast fijne skincaretips had ze ook nog een andere essentiële tip. Zo is het beste beautyadvies dat ze ooit kreeg het regelmatig reinigen van je make-upkwasten. "Dat deed ik eerder bijna nooit. Iemand zei een keer tegen me dat ik ze echt vaker moet schoonmaken, want anders blijven er zoveel bacteriën in je kwasten zitten, die je vervolgens op je gezicht smeert. Dat is echt niet goed voor je huid. Dus nu probeer ik mijn make-upkwasten één keer per week schoon te maken.”

Beeld: hannah