Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sad: Aaron Carter (34) overleden

Het leven van voormalig kindsterretje en broertje van Backstreet Boy Nick Carter kende veel ups en downs. Zaterdagochtend werd hij dood aangetroffen in zijn huis.

Volgens de Amerikaanse entertainment site TMZ kreeg de politie rond 11:00 een melding dat er iets niet pluis was in huize Carter. Eenmaal ter plekke zou de zanger (en de laatste jaren vooral rapper) aangetroffen zijn in bad. Verdronken, aldus de berichten. Aaron is 34 jaar oud geworden.

I want candy

De zanger werd al op jonge leeftijd bekend. Broer Nick was als een van de Backstreet Boys mateloos populair, maar ook de acht jaar jongere Aaron bleek goed in de smaak te vallen. Als kindster scoorde hij hits als 'Crush on you' en 'I want candy'. Met dat laatste nummer knalde Carter in 2000 richting de 21e plek in de Nederlandse Singles Top 100.

Nadat hij de voorprogramma's verzorgde bij de tours van de Backstreet Boys en later voor Britney Spears, trok Aaron zelf volle zalen. Ook was hij te zien in tv-series als Lizzie McGuire en 7th heaven.

Veel problemen

Maar al die successen bleken ook een schaduwzijde te hebben. In 2012 overleed zijn zus Leslie aan een overdosis en ook Aaron zelf kampte met meerdere verslavingen. Hij werd dan ook meerdere malen opgenomen in een afkickkliniek.

Van de goede band die hij met zijn broer Nick had, bleef ook weinig over. De twee kregen ruzie en Nick vroeg op een gegeven moment zelfs eens contactverbod tegen zijn broertje aan. Dit nadat Aaron had gezegd de zwangere vrouw van Nick en hun ongeboren kind te willen vermoorden. Ook zou hij hebben gedreigd huurmoordenaars op zijn tweelingzus Angel af te sturen.

Enkele jaren terug maakte Aaron bekend dat hij gediagnosticeerd was met schizofrenie en manische depressiviteit. Of er bij zijn dood drugs in het spel zijn geweest is niet officieel bekend gemaakt, maar het heeft er alle schijn van. Het blijft hoe dan ook een triest verhaal.

Bron: AD, TMZ, VRT | Beeld: Startraks Photo/Brunopress.nl