Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5x leuke en eenvoudige online spelletjes voor jou en je kind

Deze spelletjes zijn leuk om samen te doen!

Zoek je een leuk en eenvoudig spelletje waar je in de rustige momenten even lekker mee kan ontspannen? Of zoek je een makkelijk en ongevaarlijk spelletje waar je je kind mee bezig kunt houden? We bespreken vijf leuke en eenvoudige online spelletjes voor jou én je kind.

Jewels Blitz 3

Jewels Blitz 3 is een puzzelspelletje dat visueel aantrekkelijk is met allerlei fonkelende edelstenen in vrolijke kleuren. De bedoeling is om drie of meer van dezelfde soort edelstenen op een rij te zetten om ze zo van het bord te spelen. Je doel is om de juiste stenen bijeen te rapen, de ijsplaten te breken en Maya-tegels en andere schatten te verzamelen om de levels uit te spelen. Jewel Blitz 3 is een leuk en gemakkelijk spel dat voor iedereen geschikt is. 

Bubble Hit

Bubble Hit is een eenvoudig spel waar je je lang mee kunt vermaken. Het doel is om zo hoog mogelijk te scoren door een gekleurde bubbel in een cluster van andere gekleurde bubbels te mikken op een manier die ervoor zorgt dat het aansluit op ten minste drie andere bubbels van dezelfde kleur. Is een direct schot onmogelijk, dan kun je je bubbels tegen de zijkanten van het scherm laten stuiteren, waarbij je zelf de hoek van de terugslag moet bepalen. 

Connect Classic

Bij Connect Classic moet je twee dezelfde tegels met elkaar verbinden in wat eigenlijk een klassiek maar veel kleurrijker mahjongspel is. Je kunt kiezen uit dieren, snoep of objecten om mee te spelen en het doel is om alle paren te verwijderen voordat de tijd om is. Maar let op: het pad mag niet meer dan drie lijnen of twee hoeken van 90 graden zijn! De tijd loopt in de linkerbovenhoek, maar het is wel mogelijk om het spel te pauzeren. Zit je vast? Dan schud je gewoon even, zodat je weer verder kunt, maar je krijgt dan wel een tijdstraf.

Zoo Boom

In het kleurrijke Zoo Boom moet je dieren verzamelen in zo min mogelijk zetten. Elk level heeft weer zijn eigen doel en eigen soort en aantal dieren dat je moet verzamelen. Je moet je doel halen voordat je zetten op zijn. Ook het maximum aantal resterende zetten verandert per level. Met speciale power ups kun je meer dan vijf dieren in één keer verwijderen en krijg je een bij, die je kunt inzetten om een hele horizontale rij te verwijderen. In sommige levels moet je munten verzamelen. Zoo Boom heeft in totaal 125 levels en wordt natuurlijk bij elk nieuw level moeilijker.

Tetris Cube

Ook met het aloude principe van Tetris kun je je nu nog vermaken, bijvoorbeeld door Tetris Cube te spelen. Stapel blokken in verschillende vormen en speel lijnen vrij door ze compleet te maken. Hoe verder je komt in het spel, des te moeilijker het spel wordt omdat de valsnelheid van de blokken (tetromino’s) toeneemt. Heb je geen ruimte meer om nog meer blokken te stapelen, dan is het spel afgelopen. Het uiteindelijke doel is om de hoogste score te halen.

Natuurlijk kun je productievere dingen doen dan een spelletje spelen, maar soms moet je jezelf dat moment van ontspanning gunnen waarin je je over niets anders druk hoeft te maken dan je game. Dat geldt – uiteraard met mate – ook voor je kinderen.

Beeld: Unsplash (Sai De Silva)