Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monique Westenberg open over verslavingen broer en André

'Het is ongelofelijk zwaar om de mensen van wie je houdt zo te zien lijden.'

Finale Miss Nederland 2021

Woensdagavond ging de langverwachte documentaire van André Hazes in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. In de vijfdelige serie zien we wat de zanger de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt en vertelt hij openhartig over zijn verslavingen. Monique Westenberg maakte dit allemaal van dichtbij mee en onthult nu dat ook haar broer heeft geworsteld met een verslaving. Gisteren was een bijzondere dag voor hem.

Trots

In haar Instagram Stories vertelt Monique openhartig over dat ook haar broer heeft geworsteld met een verslaving. Mathieu Westenberg was gisteren vier jaar sober en dat deelde hij via zijn Instagram. Monique is ontzettend trots op hoe hij, maar ook André, met deze strijd omgaat. "Het is ongelofelijk zwaar om de mensen van wie je zielsveel houdt zo te zien lijden en toe te kijken hoe ze zichzelf en de mensen om zich heen langzaam slopen", schreef ze hierover.

Monique legt uit dat het niet alleen gaat om het stoppen met drinken of het gebruiken van drugs. "Het is niet allen het stoppen met hetgeen waar je verslaafd aan bent, het is een nieuw leven creëren waarin het makkelijker voor je moet worden niet weer te gaan drinken/gebruiken!"

Hulp zoeken

En ook voor naasten is dat geen gemakkelijke tijd, zo zegt Monique. "Als zus en als partner (ook alle respect voor mijn schoonzus Jerney), was het vaak zwaar kan ik je vertellen en ik ben blij dat het nu allemaal naar buiten is zodat er over gesproken kan worden en er hopelijk nog meer mensen geholpen kunnen/willen worden." De documentaire over André heeft daar ook zeker aan bijgedragen. "Vrouwen die aangeven door de docu bereid te zijn anders naar zichzelf en hun (ex) partners te willen kijken, is voor mij het mooiste compliment!"

Monique sluit haar bericht af met bemoedigende woorden. "Omarm die struggles en wees lief voor elkaar! Dat maakt je van binnen ook zo veel mooier." En zo is het!

Bron: Instagram @moniquenoell | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • HILVERSUM, 29-08-2021, Studio 21 Finale Miss Nederland 2021 in Studio 21, Hilversum FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto / On the photo: Monique Westenberg