Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

André Hazes na lancering documentaire: ‘Ik weet niet wat ik meemaak’

'Het is een wake-up call dat ik nooit meer terug wil naar zo'n leven.'

Premiere Documentaireserie Andre Hazes

Het was een spannende dag voor André Hazes gisteren, want zijn langverwachte documentaire ging in première in Koninklijk Theater Tuschinski. Nu de vijfdelige serie bijna een dag op Videoland te zien is, stromen de berichten binnen. De zanger reageert via Instagram op alle reacties.

Aan de rem trekken

Voorafgaand aan de première stond André Hazes voor het eerst sinds lange tijd weer op een podium en nam hij het woord. "Mijn doel met deze docu is dat mensen naar zichzelf gaan luisteren en als ze voelen dat het niet goed zit, dat ze zelf aan de rem trekken", vertelde de zanger. Dat is iets dat hij zelf namelijk niet heeft gedaan. "Ik verliet mijn vrouw voor iemand anders, mijn drank- en drugsgebruik liep uit de hand en door alle spanningen werd ik eigenlijk depressief", blikt hij terug op de afgelopen twee jaar. "In die tijd had ik aan de rem moeten trekken, maar ik ben in een belachelijk tempo door blijven gaan."

"Het is niet eng als het niet goed met je gaat en je de problemen aanpakt", stelde hij. "Als er iets is dat je dan misschien tegenhoudt – of het nou een verslaving is of iets anders waardoor je niet volledig jezelf kan zijn – dan is het juist iets moois om aan jezelf te werken. We zijn nu iets meer dan een jaar verder en het is de allerbeste keuze die ik ooit heb gemaakt."

Herkenning

In de vijfdelige documentaireserie zien we wat de zanger de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt en vertelt hij openhartig over onder meer zijn verslavingen en liefdesleven. Als verrassing stond de volledige docu gisteravond al op Videoland, waardoor veel mensen 'm inmiddels gezien hebben. Enne, dat heeft André gemerkt! "Lieve mensen, ik krijg zoveel berichtjes. Ik weet niet wat ik meemaak", laat hij weten via zijn Instagram Stories. "Ik lees ze allemaal en ze geven heel veel kracht. Er zijn zoveel mensen die voelen wat ik doormaakte. Die het zelf herkennen, of het met een familielid hebben meegemaakt. Ik hoop oprecht dat ik deze mensen een hart onder de riem kan steken met dit document", gaat hij verder. "Dat werken aan jezelf iets fijns is en niets om je voor te schamen of bang voor te zijn."

Wake-up call

André laat weten dat hij dankbaar is dat hij deze documentaire heeft afgemaakt. "Het is een wake-up call dat ik nooit meer terug wil naar zo'n leven. Alles anders wil doen." Hij vindt de steun van zijn fans daarbij heel fijn. En voor hen heeft hij ook goed nieuws! "Ik ben er bijna klaar voor weer op het podium te mogen staan voor jullie. We zijn keihard daarvoor aan het werk", laat hij weten. "Bedankt voor al jullie geduld en vertrouwen. Het Hazes publiek is het beste publiek wat er is. Dat heeft zich weer bewezen. Jullie hebben mijn eeuwige respect en ik houd van jullie."

De documentaire André Hazes is nu te zien op Videoland!

Bron: Instagram @andrehazes, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress